• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje, Hanneke van Gaal

kerstzonnetje-hannekeDat onze ‘kerstzonnetjes’ vaak bij opvallend onopvallende mensen terechtkomen is afgelopen week wel duidelijk geworden. Vandaag zetten wij iemand in het zonnetje die vanaf eind november dit jaar, en zeer zeker tijdens het komend carnaval in ons Knollenrijk niet meer onopvallend door Berghem kan gaan. Het is namelijk het kersverse lid van de Bezig Meidjes, oftewel de wederhelft van de prins van het Knollenrijk, Hanneke van Gaal.

Als we bij de oude molenaarswoning in de Mgr.Bekkersstraat aanbellen maakt Hanneke zelf  open, ze kijkt ons aan, begroet ons en we zien haar tegelijkertijd denken “die komen natuurlijk weer voor Dimitri”. We maken snel de opmerking dat we NIET voor Dimitri, maar juist voor haar komen. 

Ze vraagt ons vriendelijk binnen, en terwijl we haar uitleggen dat ze is voorgedragen door iemand die haar ontzettend wil bedanken, nemen we met kerststuk en kersstol plaats in de woonkamer. Terwijl Hanneke koffie gaat zetten in de keuken vragen we haar of Dimitri toevallig ook thuis is. Altijd gezellig een bakkie met de hoogheid. Maar die is toevallig net buiten de deur, en zal zo wel thuiskomen vertelt ze. De twee kinderen van Hanneke en Dimitri hebben vakantie en vinden het wel spannend dat wij zomaar binnen komen en allerlei vragen stellen aan hun moeder.

Als een paar minuten later vriendin Janneke , de voordrager van dit kerstzonnetje,  op de thee komt,  vertellen we in het kort dat Hanneke door haar is voorgedragen voor haar hulp tijdens de zwangerschap. Zoals haar vriendin ons schreef is Hanneke iemand die altijd klaar staat voor iedereen, en daarbij zichzelf wegcijfert.  Kijk, zeggen we haar met een lach, “das nou net wat een kersverse prins van het Knollenrijk goed kan gebruiken”

Als we kort het onderwerp ‘scouting’ aansnijden blijkt als snel dat deze binnen de familie een grote rol speelt. Zowel Dimitri als Hanneke zijn samen op diverse vlakken actief bij de Berghemse scouting, en ook hun dochter is  lid van deze gezellige club.  

Maar, sinds kort zijn ze als gezin ook bij een andere gezellige club, namelijk stichting carnaval Berghem.  Hanneke vertelt dat ze voor het naderende carnavalsgeweld alles al heeft geregeld, zelfs de oppas staat in de startblokken. “Want ik wil er zoveel mogelijk bijzijn”  zegt ze.   “Gelukkig hebben we Adjudant Erno  die inmiddels al flink wat carnavalservaring heeft,  hij gaat echt overal mee naar toe”  Als we hierover een grapje maken, moet ze lachen. “Dat wil inderdaad niet zeggen dat Dimitri dan ook altijd op tijd thuis zal zijn.  “Dat bleek afgelopen weekend wel toen het knolleginneke een feestje gaf”  Ach,  lachen we,  “ze moeten hun slogan dan ook wel eer aan doen, durdreijen=durdreijen toch ?”

Goeiemiddag” horen we in de hal. Dimitri komt binnen, en schudt ons direct de hand. Nadat we ook hem even uitleggen dat we voor Hanneke komen raken we al snel met de kersverse prins in gesprek. Hij vertelt ons over zijn werkzaamheden, en we krijgen uitleg hoe het nou precies zit met hun molenaarswoning, en waar dan precies vroeger die oude molen stond.

Als we samen met de prins nog een bakkie koffie op hebben en op van alles en nog wat een duidelijk antwoord hebben gekregen maken we nog snel even een foto van Hanneke.  Ondanks dat ze vindt dat d’r haar niet goed zit, staat ze d’r Skon op !

En nadat we de hele familie een fijne kerst, en natuurlijk een prachtig 2015 hebben gewenst loopt Dimitri met ons naar buiten, en met zijn woorden “Kei bedankt”  gaan we weer op weg naar het volgende zonnetje.