• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: John Onstenk

inhetzonnetje-johnonstenkDeze keer ging onze redactie op pad om iemand in het zonnetje te zetten, die eigenlijk zelf het liefst anderen in het zonnetje zet. Een graag geziene, spontane en spraakzame Utrechter, die zijn sporen in Berghem ruimschoots heeft verdiend.

Gisteren waren we dus op bezoek bij John Onstenk, 58 lentes jong, en nog maar net ex-voorzitter van LTC Rackets.  We verrassen hem met een prachtig bergs-pakketje van tuinderij Tuureind, gevuld met heerlijke streekproducten. Een perfect cadeau Voor iemand die toch alles al heeft :)

Het regent pijpestelen als we de oprit aan de heistraat inrijden om de auto te parkeren. Een paar grote honden hebben ons al opgemerkt en laten luidkeels horen dat zij de boel bewaken. John had ons al gewaarschuwd voor de enthousiaste begroeting, en vroeg ons om via de achterdeur binnen te komen.

Nadat hij zijn 4 vrienden vakkundig de mond snoert ontvangt hij ons hartelijk in zijn sfeervolle huis, neemt onze jassen aan, en zorgt direct voor een heerlijk kopje koffie.

John gaat ons voor naar de woonkamer, waar we een prachtig uitzicht op zijn achtertuintje hebben. De bos anjers die hij vorige week bij zijn afscheid kreeg aangeboden staat nog prachtig in bloei op tafel, en we schuiven aan voor een kort interview, ondersteund met koffie en heerlijke koeken.

John is iemand die je eingelijk niets hoeft te vragen. Na een opmerking over hoe mooi hij woont begint hij direct te vertellen hoe hij als geboren Utrechter uiteindelijk in ons mooie Berghem terecht is gekomen. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de verkoop van autobanden, specialiseert hij zich in de verkoop van Renault trucks. In 1995 verhuist hij, het vele reizen beu, naar Berghem met zijn vrouw en 2 kinderen.

Sinds 2013 is John werkzaam in de verkoop van een breed scala bedrijfswagens bij Iveco Schouten in Veghel. Een drukke baan, maar de omgang met mensen is hem op het lijf geschreven.

Toch effe iets over zijn tenniscarriere natuurlijk,  en als we hem vragen naar het waarom van zijn lange periode als voorzitter van LTC Rackets, is zijn eerste antwoord: "Omdat het maar maximaal 9 jaar mag volgens de statuten". De tijd bij LTC-Rackets is voor John gevlogen, en inderdaad vertelt hij, "mischien was hij nog wel aangebleven" als de statuten dit niet hadden uitgesloten.

Hij is 2 jaar bezig geweest om een waardige opvolger te vinden, die zich ook weer voor 9 jaar aan de club wilde binden. "zoiets doe je niet zomaar effe een paar jaar" laat hij direct weten. Na veelvuldig overleg met John heeft Liz Barker onlangs de voorzittershamer van hem overgenomen, en kan John met een gerust hart achterover hangen. Althans, dat dachten wij. Maar niets blijkt minder waar te zijn, John is nog steeds volop actief bij de versiercommissie en de sponsorcommissie van zijn clubje.  

Als we hem vragen naar wat hem het meest is bijgebleven van al die jaren weet hij direct te melden, "het 40jarig jubileum van de tennisclub" Deze stond in het teken van Berghem tegen Kanker, en de prachtige warme herinneringen hieraan bezorgen hem nog steeds kippevel. Toch komt ook nog even de bouw van het nieuwe clubgebouw aan bod, de zevende tennisbaan, en natuurlijk het fantastische 'wij-samen-gevoel' wat hij al die jaren heeft mogen ervaren van zowel de bestuursleden en vrijwilligers als van de leden.

Om zijn conditie op pijl te houden slaat hij niet alleen een balletje, hij is ook een paar keer per week te vinden bij no-limit sports, waar hij fanatiek deelneemt aan de spinninglessen. "Een ideale manier om je conditie te verhogen" Om zijn enthousiaste ervaringen kracht bij te zetten nodigt hij ons spontaan uit om binnenkort een keer als gast deel te nemen met de lessen zodat we het zelf kunnen ervaren. :)  Die houden we tegoed !

Als we op de klok kijken is het al ruim 1,5 uur later, en besluiten we om afscheid te nemen. Wellicht dat we komen weekend nog even een kijkje gaan nemen (lees pilsje pakken) als John op de tennisbaan staat, waar momenteel het Best Western Hotel Naaldhof / Hotel Berghem toernooi plaatsvindt.

John, dit presentje in de vorm van in het zonnetje was wel het minste wat we terug konden doen voor je gastvrije personaliteit. Chapeau voor je inzet voor de tennisclub en haar leden, en namens mooiberghem.nl heel veel geluk gewenst in de toekomst.

Met sportieve groeten namens de redactie van mooiberghem.nl