• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Onbetaalbare dag, Berghemnaren gaan met prachtige 'Bergse Liefde'-serenade het paasweekend in!

Het team voor de 'Bergse Liefde'-serenade is op Goede Vrijdag weer op pad gegaan. Er waren bij Mooi Berghem maar liefst 17 aanmeldingen binnengekomen, dus dat werd een drukke en mooie vrijdag. Het duo Rik en Fer had een nieuwe liedje ingestudeerd; 'Ik wil slapen van Jan Smit, Alain Clark en Glen Faria'. En dat viel goed in de smaak! De dag begon 'helemaal' in Nistelrode. In het complex Maxend bij Dichterbij woont oud-Berghemnaar Ellie. Ze vond het schitterend dat er voor haar een serenade

was georganiseerd. Ze klapte in haar handen en lachte van oor tot oor. Het tweede bezoekje was ook 'ver' weg bij Gerrie van Dijk in Oss. Ze staat altijd voor iedereen klaar en deze keer was voor haar iets georganiseerd. Ze genoot er echt van, samen met Fons. Toen ging de route weer terug naar ons mooie Berghem alwaar het team een bezoekje bracht aan Riny en Diny v.d. Broek, Ad en Joke Verhagen, Elly v.d. Sloot en oma Koosje, mevrouw Peters-van Hulst en Leny v.d.Sloot. 

Sommige bezoekjes waren wel bijzonder zoals bij Brord en Annie Droomers. Ze waren namelijk op vrijdag 10 april 50jaar getrouwd. En op deze speciale dag brachten twee jonge muzikanten een echte serenade. Dat vonden ze natuurlijk super leuk! En Geert Grosveld werd deze week 80 jaar, dus een serenade aan huis was zeker gepast. Dat liet hij wel blijken en vond het schitterend dat twee jonge gasten voor hem speelden. En mevrouw van de Wiel was ook jarig! Voor haar werd ook nog een 'lang zal ze leven' gezongen!

Ten slotte was een bezoekje aan Toon Hermans, mevrouw Dappers, Agnes Vos, Tini en Henny Ceelen, Henk en Dymph van Schaijk en aan oma van Schaijk! Het was de tweede senerade voor haar, maar ja, dat is de oma van Rik en Fer. Ze werd gisteren 70 jaar, dus een echte reden om daar langs te gaan! 

Het was in ieder geval weer een onbetaalbare dag waar Joris Brukx, Harold Mazen en het duo Rik en Fer een glimlach, een traan en verbazing zagen en veel applaus gehoord te hebben. De 'in het zonnetje gezette' Berghemnaren gaan met prachtige 'Bergse Liefde'-serenade en mooie herinneringen fijn het paasweekend in! Mooi Berghem bedankte, met een cadeaubon, Rik en Fer met hun geweldige serenades. Zij hebben hier iets neergezet. Chapeau!!!

Natuurlijk werd op deze dag weer goed opgelet naar de 1,5 meter afstand! Er werd aangebeld, afstand genomen en verteld waarom deze mensen voor de deur stonden. Vervolgens begon de serenade pas. Ook de roos (natuurlijk van Maike Bloemen & Wonen) en de brief werden voor de deur neergelegd om riscico's te vermijden.

Foto's Harold Mazen