• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Laatste kerstzonnetje van 2019 voor Hans Broeksteeg

Het laatste kerstzonnetje van 2019 wordt voorgedragen door Bettina. Pas geleden is haar vader geopereerd, en ondanks alle bijbehorende ellende blijft hij altijd positief. Iets waar zij ontzettend trots op is. Een kerstzonnetje zou hij volgens haar dan ook zeker wel kunnen gebruiken. Op het afgesproken tijdstip parkeren we onze auto recht voor de deur in de Armstrongstraat en bellen we met kerststol en kerststuk aan bij Hans Broeksteeg.

Enthousiast maakt Bettina de voordeur van haar ouderlijk huis open en vraagt of we binnen willen komen. Het regent behoorlijk dus daar hoeven we niet lang over na te denken. We lopen haar achterna naar de woonkamer waar Hans aan de tafel zit. Hun zoon en twee kleinkinderen zitten bij de televisie. We stellen ons even snel voor als we daarna bij Hans gaan zitten. “Ja Hans, we komen voor het kerstzonnetje al zou je dat niet zeggen als je naar buiten kijkt”. Hoezo donkere dagen voor kerst, het is de hele dag al druilend weer, en we hadden liever vandaag ook echt wat zonnestralen meegebracht.

Rustig kijkt Hans ons aan, en terwijl zijn vrouw ons vraagt of we iets te drinken willen steekt Hans gelijk van wal over zijn gezondheid. Bettina had ons al enigszins op de hoogte gebracht, maar het ‘niet te geloven’ verhaal van Hans komt uit zijn mond nog beter over. Een paar jaar geleden kreeg hij longkanker, met diverse behandelingen en een operatie waarbij een stuk van zijn long werd weggehaald leek hij toch als ‘genezen’ uit de strijd te komen. “Ja, een paar keer per jaar werden er nog foto’s gemaakt enzo, maar dat valt wel mee. Een tijdje geleden bleek echter na een zogenaamde petscan dat welliswaar zijn longen goed waren, maar dat de ziekte in zijn darmen was terug gekomen.

Wederom moest de familie zich klaarmaken voor een flink strijd, en zijn vrouw vertelt dat ondanks het optmistische karakter van Hans het echt niet altijd mee zat. “Maar gelukkig wonen we hier in een goei straatje, we helpen mekaar altijd als het effe kan”. 

Na zijn petscan onderging Hans weer diverse behandelingen en gezien de plaats van de ziekte vertelt hij ‘toch nog geluk te hebben gehad’ want er kon operatief een stuk darm verwijderd worden, en weer aan elkaar worden gemaakt. Zoals gezegd, Hans kan het redelijk optimistisch vertellen, maar de vele bloeduitstortingen op zijn armen vertellen een ander verhaal.

“Ja, die chemo verandert je hele lijf, en ook mijn bloedvaten zijn moeilijk te vinden”, dus het prikken van infuus etc. laat flinke sporen achter. Mooi om te zien dat Hans toch het positieve in blijft zien, en dat hij hiermee een klein stukje last bij zijn familie lijkt weg te halen. Terecht dat dochter Bettina haar vader hiervoor een kerstzonnetje wil geven, en natuurlijk hebben wij hier graag gehoor aan gegeven.

Met de kerst wordt er gezellig gegourmet met alle toeters en bellen. Bettina heeft ervoor gezorgt dat haar vader en moeder niets hoeven te doen, dus hiermee hopen ze een positieve start te geven aan een hopelijk gelukkig 2020.

Zo lekker warm achter het raam aan tafel met buiten een regenbui zouden we bijna de tijd vergeten. Maar nadat we ons drankje achterover gieten moeten we ook aan dit bezoek een eindje breien. We schudden de hand aan alle aanwezigen, wensen hen uiteraard fijne feestdagen en alle geluk voor het komende jaar. Niet veel later laat Bettina ons uit en stappen we de auto weer in.

Hans en familie, leuk jullie gesproken te hebben, we hopen met ons kerstzonnetje een positieve start te hebben gegeven voor veel geluk in het komende jaar!

Mooi Berghem kan de rubriek 'in het kerstzonnetje' doen, dankzij de Rabo Club Support!