• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het kerstzonnetje: Leo Reijnders.

Vandaag gaan we weer op weg voor een zonnetje af te leveren. Deze keer aan de Wanmolen in Berghem. Een heel speciaal zonnetje, want eigenlijk moesten we twee keer op dit adres zijn. We kregen namelijk een aanvraag om de vrouw des huizes in het zonnetje te zetten, en kort daarna kregen we een aanvraag om de man des huizes in het zonnetje te zetten. Tijd dus om even langs te gaan bij de familie waar we namens Ellie haar man Leo Reijnders in het zonnetje gaan zetten. We zijn er exact op het afgesproken tijdstip, en Ellie maakt meteen open als we aanbellen.

Als we bij wijze van binnenkomen vragen hoe het erg mee gaat schudt ze zachtjes haar hoofd en vult aan met ‘sinds lange tijd een ietsiepietsie beter’. Leo zit op de bank als we de kamer binnenkomen, en we schudden ook hem de hand, terwijl hij voor ons opstaat. We geven Ellie een heerlijke kerststol, en aan Leo geven we het kerststuk, want we zijn op bezoek om namens Elly haar man Leo Reijnders in het kerstzonnetje te zetten. Ellie vraagt of we aan de eettafel willen zitten of dat we willen gaan zitten bij de zithoek. We kiezen voor het laatste en Ellie neemt ook plaats.

Na een korte inleiding neemt Leo ons mee terug naar zo’n jaar geleden. Leo werd getroffen door een hartstilstand, werd gereanimeerd en bleek een 4-tal omleidingen nodig te hebben. Een zware tijd volgde, maar hij leek er zich goed doorheen te slaan. Exact op de laatste dag van zijn revalidatie bleek dat deze zware tijd toch nog niet ten einde was, want op die dag kregen ze te horen dat Ellie een tumor in de endeldarm bleek te hebben.

En weer gingen ze samen een moeilijke tijd in. Ellie kreeg chemo, bestralingen en moest worden geopereerd. Ellie stuurde ons een mailtje dat ze zo blij en trots op Leo is, die altijd met haar is mee gegaan naar de behandelingen en dat hij daarbij thuis ook nog alles draaiende heeft gehouden. Een meer dan terecht zonnetje dus bij de familie Reijnders.
Toen we overigens bij AH Berghem inkopen deden voor onze bezoekjes werden we door een collega van Ellie gevraagd om ook eens bij Ellie langs te gaan, want die zou wel een opsteker kunnen gebruiken. Een dubbel en dwars verdient zonnetje voor zowel Ellie als Leo dus.

Als we even later aanstalten maken om op te stappen schudden we hen beide de hand en wensen Ellie en Leo een hele fijne kerst met kinderen en kleinkinderen. We hopen dat we wat positieve energie hebben achtergelaten met ons kerstzonnetje, en dat hiermee wellicht 2020 een beter jaar zal worden. Veel geluk en gezondheid samen.