• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vandaag in het kerstzonnetje: Mandy Ouwens

De kerst nadert en dat betekent dat Mooi Berghem weer kerstzonnetje uit gaat delen. We parkeren onze auto aan de Zevenbergseweg in Berghem. Hier gaan we namens Silvana de Jong een kerstzonnetje brengen aan een van haar beste vriendinnen, Mandy Ouwens. Als we aanbellen maakt een voor ons bekend gezicht de poort open, en terwijl wij angstig kijken naar het bordje dat er een hond los loopt, stelt Silvana ons gerust dat de hond even vast zit. Terwijl wij met volle handen klaar staan om Mandy te verrassen komt haar moeder Angelien de hal in met de vraag of we alstublieft binnen willen komen.

Uiteraard, want we komen natuurlijk voor haar dochter Mandy. We lopen verder naar de keuken, waar net de hele familie een lekker broodje zit te eten. Er wordt plaats gemaakt voor ons en we schuiven gezellig op z’n brabants aan voor een kopje koffie aan de keukentafel.

Onze volle handen geven we vriendelijk lachend aan een blij verraste Mandy, die al vragend naar haar vriendin Silvana kijkt. Ja, Silvana is ‘toevalligerwijs’ op bezoek, en we vertellen Mandy dat we dit kerstzonnetje speciaal voor haar hebben meegebracht, en dat we dit namens haar vriendin Silvana komen bezorgen.

Nadat de twee vriendinnen elkaar een knuffel geven en elkaar begripvol aankijken zet mandy voor ons een lekker kopje koffie. Ondertussen is haar vriend druk met Mandy’s zoontje Jary die ons bezoek wel interessant blijkt te vinden.

Silvana en Mandy kennen elkaar al een hele lange tijd, en ondanks dat Mandy het zelf soms ook niet al te makkelijk heeft weet ze altijd tijd vrij te maken voor als haar vriendin Silvana het ook even zwaar heeft. Ze hebben dan ook heel veel steun aan elkaar gehad in de afgelopen jaren. Ons kerstzonnetje is dan ook een mooie blijk van waardering namens Silvana.

Angelien informeert nog even hoe zij iemand kan opgeven voor een kerstzonnetje, want ook in haar directe familiekring weet zij wel iemand die een opsteker goed kan gebruiken. We leggen haar de simpele procedure uit, en ze belooft ons er wat mee te gaan doen.

Een tweetal koffie en wat fris verder bedanken we Silvana voor haar inbreng, bedanken we de familie voor een hartelijk ontvangst en wensen hen fijne feestdagen. Even later gaat Mandy voor ons naar de poort. We bedanken haar nogmaals voor de gastvrijheid, en stappen snel weer in de auto op weg naar het volgende kerstzonnetje.

Mandy, wij wensen je hele fijne feestdagen en veel geluk en gezondheid in 2020