• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Repair Café Berghem is vanochtend geopend!

Wethouder Peters van de gemeente Oss heeft vanochtend het Berghemse Repair Café feestelijk geopend. Repair Café Berghem is een initiatief van de Dorpsraad Berghem en dorpshuis De Berchplaets dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. Woensdagochtend stonden de vrijwilligers klaar om kapotte spullen te repareren. 

Repair Cafe Berghem legt niet de nadruk op het repareren van spullen voor de minima, maar veel meer om kapotte spullen een nieuw leven te geven. De initiatiefnemers organiseren elke derde woensdagochtend van de maand een Repair Café in De Berchplaets. Inwoners van Berghem kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, in orde te maken. 

Kapotte spullen:

* kleding/textiel
* fietsen
* elektrische apparaten

* meubels/houten voorwerpen

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.nl en op www.deberchplaets.nl

Er zijn nu al zo'n 7 vrijwilligers aangetrokken en Repair Cafe Berghem hoopt natuurlijk, dat er nog meer vrijwilligers bij komen. Dit zijn ervaren mensen, ieder op hun eigen gebied. Die zullen proberen spullen te repareren, als dat mogelijk is en ook advies te geven aan de gebruikers. Het is dus niet de bedoeling, dat de mensen zelf aan het repareren gaan. Ze komen niet voor niets naar het Repair Café. Er staat een fooienpot, waar een vrijwillige bijdrage voor de reparatie in gestort kan worden. Het is een plaats van ontmoeting en daarvoor is de Berchplaets natuurlijk bij uitstek geschikt.

Info via Jan van Erp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens in het Repair Café!

Data 2016: 19 oktober, 16 november en 21 december.

repaircafe2016

{flickr set=72157670833612434}