• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Interessante bijeenkomst Dorpsraad Berghem over ontwikkelingen nieuwe zwembad

Afgelopen donderdag had dorpsraad Berghem de laatste bijeenkomst georganiseerd voor de zomervakantie. In dorpshuis de Berchplaets werden de ontwikkelingen van het nieuwe zwembad besproken. René van Dijk, projectleider van de gemeente Oss, nam de presentatie voor zijn rekening. Hij sprak over het proces tot nu, planning ontwerp en realisatie zwembadgebouw, planning locatie en vervolg

betrokkenheid Dorpsraad Berghem. 

De planning van het zwembadgebouw is als volgt:
1. December 2023 gunnig ontwerp en realisatie aan consortium van partijen (architect,aannemer, installateur,enz) op basis van visie, organisatie en financieel kader.
2. Consortium gaat vanaf kwartaal 1 2024 met het ontwerp van het zwembad aan de slag.
3. In die fase omgevingsdialoog over het buitenontwerp, de verkeersafwikkeling en veiligheid vanuit schetsen architect.
4. Het ontwerp verloopt van grof naar fijn. Het jaar 2024 is nodig voor het ontwerpproces. Start bouw is voorzien medio 2025, oplevering begin 2027.

De aanwezigen werden in 3 groepen verdeeld. Ze gingen kijken op welke plaats op het grote perceel het zwembad moest komen te liggen. Ze konden opmerkingen op briefjes schrijven. Vervolgens werd dit nog gezamelijk besproken. De projectleider neemt de input mee en maakt er een verslag van. Ook gaf hij antwoord op de vele vragen vanuit de goedgevulde zaal. 

Het was een hele interessante en nuttige bijeenkomst. De dorpsraad wil op deze manier de bewoners betrekken in het proces van de nieuwbouw van het zwembad. Dorpsraad Berghem organiseert weer een bijeenkomst als er ontwikkelingen zijn van het nieuwe zwembad.

{flickr set=72177720309768632}