• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vacature staat open, Dorpsraad Berghem zoekt jou!

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. De volgende vacature staat nu open bij dorpsraasd Berghem.

Vacature Secretaris (m/v) Dorpsraad Berghem

Dorpsraad Berghem zoekt een secretaris die samen met ons de leefbaarheid van Berghem op een (nog) hoger peil wil brengen.

Dorpsraad Berghem

Dorpsraad Berghem bestaat uit enthousiaste Berghemnaren die zich vrijwillig inzetten voor een nog leefbaarder Berghem. Grofweg valt het werk van de Dorpsraad in 2 delen uiteen. Aan de ene kant heeft het een adviesfunctie, gevraagd en ongevraagd, vooral richting het college van B&W. Vaak in het kader van formele procedures, zoals een recreatie-, of een bestemmingsplan. Maar waar nodig maakt de Dorpsraad ook zelf plannen.

Aan de andere kant houdt de Dorpsraad zich bezig met en ondersteunen van zaken die de leefbaarheid in het dorp Berghem aangaan. En leefbaarheid is dan een breed begrip, denk hierbij aan het plezierig wonen, de zorg voor ruimte en groen, aandacht voor veiligheid in de woonomgeving, zorg voor de verkeersveiligheid, het stimuleren van het verenigingsleven, het voorkomen van overlast, oog voor ouderenvoorzieningen en het ondersteunen van activiteiten.

De functie
Je vormt samen met de voorzitter, penningmeester en de al zittende secretaris het Dagelijks Bestuur van de Dorpsraad.

De functie omvat de volgende taken

- In overleg met de voorzitter het opstellen van de agenda van de openbare en interne overleggen van de Dorpsraad en zorgen dat alle stukken bijgevoegd zijn.
- Het verzamelen van agendapunten.
- Kleine administratieve taken zoals bijvoorbeeld mail.
- Actieve inbreng in vergaderingen en discussies.
- Aanwezigheid bij 4 openbare vergaderingen en 12 interne overleggen per jaar op de woensdagavond.

Jouw profiel

- Je woont in Berghem.
- Je bent communicatief vaardig.
- Je loopt warm voor de doelstellingen van de Dorpsraad.
- Je weet van aanpakken.

Wat bieden we?

Een eigen plek in een dynamische organisatie, die bestaat uit enthousiaste dorpsgenoten. Je vindt er waardering, gezelligheid en uitdagingen. Het is ook een plek waar je er niet alleen voor staat, maar waar we samenwerken en je steun krijgt wanneer dat nodig is.

Interesse?

Lijkt je dit wel wat of heb je interesse, neem dan uiterlijk 5 januari contact op met de voorzitter van de dorpsraad Harmen Snoeijs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor een gesprek.

(bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw gezien de samenstelling van de huidige dorpsraad)

Informatie: www.dorpsraadberghem.nl