• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Help mee voor invulling Spaanderstraatsche Akkers & waar moet Dorpsraad Berghem op richten?

Op woensdag 8 juni is de volgende openbare vergadering van de Dorpsraad. Graag komt de Dorpsraad in dit moment met de bewoners van Berghem in gesprek over de invulling van een deel van de Spaanderstraatsche Akkers én over welke focuspunten wij in de komende periode (2022-2026) op ons zouden moeten nemen. Hieronder een uitgebreidere beschrijving. Aandacht wethouder Dolf Warris is op deze avond ook aanwezig.

Spaanderstraatsche Akkers
Op 3 oktober 2018 zijn de Spaanderstraatsche Akkers in de huidige vorm geopend. Echter oogt het vier jaar later niet zoals het indertijd bedoeld was. Het kleurrijke karakter heeft geen vorm gekregen, evenals een aantal bloemrijke randen en struiken die niet tot uiting zijn gekomen. De Dorpsraad heeft meerdere geluiden ontvangen hierover en is in 2021 hierover in gesprek gegaan met de gemeente om te bespreken wat er mogelijk is om er een prettigere plek van te maken. De gemeente heeft hier goed in meegedacht; er zijn meerdere gesprekken gevoerd met onder andere de architect en gebiedsbeheerder, waaruit een plan is gekomen om de Spaanderstraatsche Akkers te verfraaien met beplanting, waarbij het open karakter intact blijft: zie de bijgaande plattegrond.

Ook is er de mogelijkheid om samen met dorpsgenoten een gedeelte in te vullen, waarbij het ons binnen kaders vrij staat om er een prachtige plek van te maken. Dit gedeelte betreft het stuk grond aan de Osseweg nabij het Sportcentrum. Eerste ideeën zijn al binnengekomen, echter willen we graag zoveel mogelijk mensen bereiken om hier in mee te denken én te helpen onder begeleiding van de gemeente. Een idee dat hier in ieder geval tot uiting zal komen, zal het aanleggen zijn van een permacultuur natuurtuin, naar idee van prijswinnaar én dorpsgenoot Ruud van de Ven. Ook zou het mooi zijn als er wat spelaanleiding voor kinderen zou kunnen komen, of andersoortige ideeën.

Op 8 juni willen we hier al schetsend en ideevormend met elkaar een eerste invulling aan geven, waarna we in juli nog een keer met een groep toewerken naar een definitief ontwerp. In september/oktober is het de bedoeling om het daadwerkelijk te gaan realiseren. Helpen jullie mee?

Focuspunten 2022-2026 voor de Dorpsraad
De hernieuwde Dorpsraad wil graag samen met de dorpsbewoners stilstaan bij belangrijke thema’s waar we ons op moeten focussen in de komende periode 2022-2026. In de openbare vergadering halen we graag op waar volgens jullie nu echt aandacht naar moet uitgaan. Is het de inrichting van een levendiger centrum? Is het meer groen in de wijken? Meer aandacht voor sport- en spelplaatsen? Ons richten op meer voorzieningen voor jeugdigen of juist ouderen? Openbaar vervoer verbeteren? Of juist meer actie op het terugdringen van eenzaamheid?

We horen graag van jullie wat er speelt in jullie buurt, of in jullie omgeving. Ook hier wordt ruimte voor gemaakt in de openbare vergadering van 8 juni aanstaande.

We hopen jullie allen te ontmoeten op de openbare vergadering op 8 juni om 19.30u in de Berchplaets. De agenda is als volgt:
1. Opening
2. Mededelingen
3. Gesprekstafels/ontwerptafels:
a. Spaanderstraatsche Akkers
b. Focuspunten 2022-2026 Fysieke Ruimte
c. Focuspunten 2022-2026 Sociaal & Veiligheid
4. Rondvraag
5. Sluiting

Na afloop is er alle gelegenheid om informeel met elkaar door te praten onder het genot van een drankje.

Graag wil de dorpsraad weten of u mee wil denken van bovengenoemde en of u in de openbare vergadering op woensdag 8 juni aanwezig wilt zijn. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

dorpsraadnieuwlogo2016