• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Dorpsraad Berghem reikt 'Zilveren Willibrordus" uit aan Peter Brands!

Door de corona kon dorpsraad Berghem geen jaarlijkse nieuwjaarsreceptie organiseren. Dat betekent ook, dat er geen uitreiking van de 'Zilveren Willibrordus' was. Gelukkig heeft de dorpsraad het uitgesteld en was vanavond de uitreiking in gemeenschapshuis De Berchplaets. Niemand minder dan Peter Brands was de gelukkige! Hij werd met een smoesje, een probleem bij de visvijver, naar de visvijver en vervolgens naar de Berchplaets gelokt, al waar

familie en vrienden hem opwachtte. Dat had hij niet helemaal verwacht en stond verbaasd te kijken, wat hier gebeurde!

De voorzitter van de dorpsraad Ad Verhagen, had een mooie toespraak. Peter was naar de Berchplaets gebracht in de politiebusje. Eigenlijk wou de dorpsraad hem ophalen in een Ajax-busje, vertelde de voorzitter. Maar dan had de echte PSV-er daar nier ingestapt. Gelukkig stapte hij wel in het politiebusje. In de Berchplaets volgde voor hem een grote verrassing!

De 'Zilveren Willibrordus' is een onderscheiding voor een vrijwilliger die zich heeft ingezet voor Berghem. Peter was actief bij Stichting Carnaval Berghem als presentator bij de prijsuitreiking van de jeugdoptocht, al jaren lang deelnemers bij de pronkzitting en is oud-prins geweest. Hij is ook actief bij Hengelsportvereniging Ons Genoegen en supportersvereniging Berghem Sport. Dit lijstje is nog te kort. Peter heeft nog meer vrijwilligerswerk gedaan en iedereen kon altijd een beroep op hem doen!

De onderscheiding komt zeker op de juiste plaats terecht!  Peter heeft veel voor Berghem gedaan!!! Een groot applaus en vele felicitaties waren er vervolgens voor de graaggeziene Berghemnaar!