• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

“De Passie Voor Pasen” Uniek….en dat is het!!!

Muziekvereniging Harmonie Concordia uit Berghem gaat een grote uitdaging niet uit de weg. Op 6-7-8- en 9 april is natuurtheater Hoessenbosch het decor voor de spectaculaire voorstelling “De Passie voor Pasen”. “De Passie Voor Pasen” is losjes geïnspireerd op The Passion. In een wervelende show vol dans en muziek wordt het lijdensverhaal van Jezus Christus verteld. Om een en ander professioneel vorm te geven is de harmonie een samenwerking aangegaan met theaterschool TeXtpierement van Astrid Radoes.

Van alle tijden
Er is voor het lijdensverhaal gekozen omdat iedereen het kent en van alle tijden is. Mensen kennen het ook van The Passion. Maar het is zeker niet zo dat wij een Bergse versie van The Passion gaan brengen. Om te beginnen zijn de liedjes allemaal Engelstalig en daarnaast is het een totaalspektakel met zang, spel en dans. We gaan dus nog een behoorlijk stapje verder. De keuze voor Hoessenbosch is daarbij heel bewust gemaakt. We wilden deze productie graag spelen op een mooie openlucht locatie dicht bij het dorp.

Publiek is onderdeel van het verhaal
Als de bezoekers op 6-7-8 of 9 april via de oude ingang Hoessenbosch binnen komen zijn zij al onderdeel van het verhaal. Tijdens hun gang naar het theater is men getuige van een aantal gebeurtenissen die een cruciale rol spelen in de voorstelling. Er is zang en dans en een koor brengt een bijzonder lied.

Apetrots
De Harmonie is met recht trots op de cast van “De Passie Voor Pasen”. Zo zal de landelijk bekende Maaike Widdershoven de rol van moeder Maria gaan spelen. Maurice de Greef zal Jezus gaan vertolken. Babs Hilliger uit Berghem zal Maria Magdalena vorm gaan geven en ook Jeroen Voorhorst is van de partij. Judas wordt gespeeld en gezongen door Roman van der Werff. Daniëlle van Leest praat als verteller het verhaal aan elkaar. Koor Crescens en een combo zorgen voor extra ondersteuning van het orkest dat door dirigent Marc Kocken boven zichzelf uitstijgt met deze productie. Tot slot heeft choreograaf Erwin van der Wouw gezorgd voor een passende dans.

Podium
Een imposant podium dat bestaat uit 3 etages biedt straks plek aan ca. 230 deelnemers. Samen met de modernste licht- en geluidtechnieken en prachtige sfeerbeelden op een mega ledwall wordt “De Passie Voor Pasen” een onvergetelijk luister en schouwspel dat toegankelijk is voor personen boven 9 jaar.

De voorstellingen in Natuurtheater Hoessenbosch beginnen elke avond 20.15 uur. Het theater opent haar deuren om 19.30 uur. De voorstellingen van 7 en 8 april zijn stijf uitverkocht maar er zijn nog kaarten te koop voor donderdag 6 en zondag 9 april via www.hoessenbosch.nl of bij WIRO reclame Hoessenboslaan 10 Berghem.