• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gouden Knol voor Willie van Erp tijdens receptie CV Goei Toei

De Gouden Knol is de hoogste onderscheiding binnen Stichting Carnaval Berghem en wordt maximaal 1 keer perjaar toegekend aan een vrijwilliger die veel (heeft) betekend voor Berghem in het algemeen en zeker ook voor carnaval. Vrijdagavond 21 oktober 2016 is, tijdens de receptie voor het 22-jarig bestaan van C.V. Goei Toei, de Gouden Knol uitgereikt aan Willie van Erp. De receptie en overige activiteiten in het kader van dit 22-jarig jubileum vinden plaats op zijn landgoed.

Willie is een echte vrijwilliger die voor vele verenigingen in Berghem klaar staat. Tientallen jaren geleden is hij al benoemd tot erelid van KPJ Berghem. Nog steeds draagt hij deze vereniging een warm hart toe, jaarlijks vind op zijn land het door KPJ Berghem georganiseerdebeachhandbaltoernooi plaats. Daarnaast is hij trouw jurylid bij de jaarlijkse dorpszeskamp en helpt hij de zeskampcommissie bij het opbouwen en afbreken.

Vele jaren heeft Willie een schuur ter beschikking gesteld voor wagenbouwers van de verlichte optocht om te bouwen of spullen in op te slaan. Ook de kerstboomverbranding vindt elk jaar op zijn land plaats en verschillende carnavalsverenigingen hebben hun jubileumfestiviteiten op zijn terrein mogen vieren. Hij geniet dan zichtbaar van de activiteiten rondom zijn boerderij en staat ook altijd klaar met een hapje en drankje.

Vele inwoners van Berghem hebben in het verleden achterop zijn kar gezeten wanneer hij kinderen voor de kindervakantieweek naar de Hei toebracht met zijn tractor. Vele andere activiteiten in Berghem ondersteunde hij door ‘even dranghekken’ of ‘even containers’ mee te halen.

Willie is een actief bestuurslid bij verschillende verenigingen: Bèrgs Heem, buurtvereniging ’t Tuureind enDe Bergse Motorrun. Ook heeft hij lang zitting genomen in het bestuur van de NCB, wat later ZLTO is geworden. Op dit moment houdt hij zich voor de ZLTO vooral bezig met PR zaken.

Als familieman staat Willie natuurlijk altijd klaar voor zijn vrouw Maria en zijn drie dochters. Inmiddels is hij trotse opa van 5 kleinkinderen. Een man met niet alleen een grote staat van dienst, maar vooral ook met een groot hart. Daarom is hij in 2007 reeds onderscheiden als Bruisende Bergse.

Stichting Carnaval Berghem is trots op een man als Willie en we weten zeker dat deze trots binnen Berghem breed gedragen wordt.
Willie: bedankt voor al jouw inzet voor de gemeenschap en proficiat met deze onderscheiding!

{flickr set=72157675513848895}