• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Geef je op voor HIER Klimaatstraatfeest en win mooie prijzen!

Gemeente Oss is partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Dit is een groot en gezellig energiebesparingswedstrijd die loopt van 10 oktober tot en met 31 maart 2017. Geef jezelf met je buren op en win mooie prijzen vanaf 1000euro! Wethouder van der Sloot opent het op 10 oktober. Wethouder Johan van der Schoot: ‘Het is hard nodig om energie te besparen. Dat kan op een eenvoudige manier door

bijvoorbeeld de thermostaat een paar graden lager te zetten, een trui aan te trekken, met ledverlichting of door korter te douchen. Met zijn allen kunnen we daar de schouders onder zetten. Energiecoöperatie Oss gaf vorig jaar het goede voorbeeld en won de groepencompetitie van het Klimaatstraatfeest. Het zou fantastisch zijn als Oss deze editie weer in de prijzen valt!’ 

Het klimaatprobleem oplossen kan alleen als iedereen meedoet
Bregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: ‘Op de klimaattop in Parijs afgelopen december hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan twee graden mag stijgen. Om die doelstelling te halen moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Dat is mogelijk, maar alleen als íedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen heel hard nodig is, maar ook heel erg leuk kan zijn.’

Wat is het Klimaatstraatfeest?
Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest. Vorig jaar heeft de Energiecoöperatie Oss de landelijke wedstrijd gewonnen. De gemeente Oss is Gouden Ster Partner van het Klimaatstraatfeest. Daarom starten deelnemers in Oss de competitie met een voorsprong van 1.000 punten.

Om deelnemers nog verder te helpen met energiebesparing, werkt het Klimaatstraatfeest deze editie samen met Buurkracht. Met Buurkracht besparen al meer dan 140 buurten in ruim 70 gemeenten in Nederland het hele jaar door samen energie. Voor Buurkrachtbuurten is het extra aantrekkelijk om mee te doen aan het Klimaatstraatfeest, want zij maken kans om dubbel in de prijzen te vallen. In Oss zijn momenteel drie Buurkrachtbuurten actief: Schrijverskwartier, De Buurtjes en de Ruwaard-Staatsliedenbuurt.

Hoe werkt het?
Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game-omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.

Prijzen
Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met je buren. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s of vrienden? Meld je dan aan voor de groepencompetitie. In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt:
• Nummer 1: Een straatfeest ter waarde van € 5.000
• Nummer 2: Een straatfeest ter waarde van € 2.000
• Nummer 3: Een straatfeest ter waarde van € 1.000

Het Klimaatstraatfeest loopt van 10 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.