• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kinderboerderij de Beestenbergh pakt flink uit voor dierendag

Op zondag 2 oktober vieren we dierendag op de kinderboerderij. De evenementencommissie heeft van alles bedacht om er een leuke dag van te maken. Deze keer staat het dierenwelzijn centraal. Hoe kunnen we het leven van onze huisdieren een beetje interessanter maken? Dat kan op meerdere manieren. Eén daarvan is om ons huisdier bezig te houden met verschillende spelmaterialen.

Dit hoeft niet duur te zijn en kan eenvoudig zelf worden gemaakt met goedkope (wegwerp) materialen. We laten diverse mogelijkheden zien. De kinderen kunnen ook zelf aan de slag! Er zullen die dag allerlei materialen beschikbaar zijn waarmee ze een leuk speeltje of bijvoorbeeld een gezonde snoepketting kunnen maken voor hun eigen huisdier.

Een andere manier om het leven van onze huisdieren aangenamer te maken is om is om ze dingen te leren. Dit is leuk voor het huisdier, maar zeker ook voor hun huisgenoten. Het samen bezig zijn met je huisdier geeft voor beide partijen veel plezier.

Onze voorzitter René Stubenitskij, tevens gediplomeerd kynologisch instructeur en eigenaar van de indoor hondenschool “ Hond en Samenleving”, is aanwezig om met behulp van foto’s en video te laten zien dat er meer mogelijk is met je hond en andere huisdieren dan je in eerste instantie zou verwachten. Wat dacht je van een konijn of kip die een hindernisparcours kan afleggen?

Natuurlijk is er ook ruimte voor spelletjes en een andere leuke knutsel. We spelen deze dag een aantal keren dierenbingo waarbij er leuke prijsjes gewonnen kunnen worden. Enkele medewerkers van het Buitenschoolse net hebben aangeboden om ons deze dag te helpen. Zij verzorgen een proefspel

Verder organiseren we een kleine speurtocht en gaan we proberen wat mensen uit te nodigen die een belangrijke rol spelen als het gaat om dierenwelzijn. Hierbij denken we aan de gezondheid, de juiste voeding en spelmateriaal.
Femke Keijzers van dierenspeciaalzaak Dieza in Oss leent ons diverse materialen waarmee we een goed beeld kunnen geven van de mogelijkheden op het gebied van verzorging en spel. Dierenkliniek de Piekenhoef gaat proberen om een steentje bij te dragen. Zij hebben echter op zaterdag 1 oktober open dag. Natuurlijk kunt u daar alvast een kijkje gaan nemen en zich laten informeren over de gezondheid van uw huisdier.

Hopelijk tot ziens op zondag 2 oktober. Wij zijn geopend van 10.00 – 17.00 u. Van 12.30 – 13.30 gaan de knutsel – en knuffelruimte even op slot, zodat de dieren en de vrijwilligers even bij kunnen komen.