• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wil jij meepraten met bewonersplatform inzake plannen Windmolenpark

Afgelopen maandag werd er een voorlichting gegeven over het windturbinepark de Geer. Er waren ongeveer 40 tot 50 personen aanwezig van de straal van 1,5 km rondom het windturbinepark. Allereerst werd een powerpointpresentatie gegeven door de voorzitter (John Droppert), waarin verteld werd waarom dit windturbinepark er volgens de gemeente moet komen. Daarna werd uitgelegd welke acties er gevoerd zijn door de Belangenvereniging en uiteindelijk een uitleg over de besluitvorming. Daarna werd het stokje overgenomen door Rob Rietveld van het NLVOW

om het te volgen proces van de gemeente na het besluit uit te leggen. Ook erg boeiend was het proces rondom de duurzaamheidscirkel en de stappen daarin die parallel lopen met het proces van het windturbinepark. De hele powerpoint presentatie (inclusief tijdslijnen) is hier terug te vinden: NLVOW-Presentatie-Oss-2016-09-05.pdf

Na de presentatie is een dringende oproep gedaan op de aanwezigen om zich aan te melden voor een bewonersplatform. Doel van dit bewonersplatform is om samen met de 2 personen die in de klankbordgroep van de gemeente plaatsnemen te komen tot een stem van de omwonenden. Taken zullen onder andere zijn om te kijken naar welke varianten het minste overlast zullen geven, of het park er wel moet komen in vergelijking met andere alternatieven, als het er komt hoe kan dan maximaal gecompenseerd worden etc etc.

Op de avond zelf hebben zich 3 mensen kandidaat gesteld (waarvan 2 binnen de 400 meter grens van de gemeente) en 3 mensen die twijfelen. Hierbij dus nogmaals een dringende oproep aan mensen die twijfelen om je alsnog op te geven mocht je mee willen praten en iets voor je buurt willen betekenen. Ook mensen uit Haren en Macharen mogen hierin deelnemen.

Mocht je geintereseerd zijn, of ken je iemand die mee zou kunnen doen vraag dan of hij/zij of stuur zelf je gegevens door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. LET OP: de eerste bijeenkomst van dit bewonersplatform is al 15 september dus reageer snel!!

Persoonlijk nawoord van de voorzitter:
Ik heb met veel plezier geprobeerd de gemeente te overtuigen dat dit niet de plek is. Ik vond het fijn om te zien dat er samenwerking was tussen Berghem, Haren en Macharen, immers samen staan we sterker! Mooi ook om te zien hoe ieder zijn of haar steentje bijgedragen heeft, met enkele mooie momenten (zonnebloemactie, fietstocht) tot gevolg.

We gaan nu een ander pad in. Een pad met overleg, gesteund door het NLVOW, waarin de Belangenvereniging tijdelijk "geparkeerd" wordt, maar daar waar nodig weer geactiveerd kan worden.

Ik zelf ga nu even rustiger aan doen, wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet en wens het bewonersplatform veel wijsheid en succes.
John Droppert.