• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Aanmelden workshopdag mantelzorgers voor 8 september

In navolging van de succesvolle workshopdagen van voorgaande keren, organiseert ONS Vrijwillgerscollege op dinsdag 20 september 2016 een workshopdag speciaal voor mantelzorgers in Oss. Deze vindt plaats in de Berchtplaets in Berghem.Tijdens deze dag komen diverse workshops aan bod waarbij je je kennis en vaardigheden kunt vergroten, ervaringen kunt delen, maar ook kunt ontspannen. Er zijn in totaal 8 workshops, verdeeld over twee blokken met

tussendoor een broodje en soep. Na afloop is er gelegenheid nog even wat na te praten en andere mantelzorgers te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Kosten: Deelname aan de workshopdag is gratis!

Waar? Deze Workshopdag zal worden gehouden in Berchplaets in Berghem, Sportstraat 3, 5351 BZ.

Programma
15:30-15:45 Inloop met koffie en thee
15:45-16:00 Welkom en uitleg programma
16:00-17:30 Workshopronde 1
17:30-18:30 Pauze
18:30-20:00 Workshopronde 2
20:00-20:30 Gezamenlijke afsluiting met een drankje

Workshops:
1. Mindfulness Jolanda Klerks. In de zorg om en voor anderen, lijkt het alsof we steeds vaker worden opgeslokt door wat er verlangd en verwacht wordt. Niet in de laatste plaats door wat we onszelf opleggen. Druk, drukker, drukst! Het lijkt wel alsof we steeds gehaaster en minder vanuit rust handelen. Want daar hebben we de tijd niet voor, denken we vaak. Aan de hand van het boek “ Ik heb de tijd” neem ik jullie mee in een beschouwing over tijd en aandacht. Een oriëntatie, inclusief kleine oefeningen, op hoe je ontspannen en met aandacht om kan gaan met je tijd.

2. Wat is mijn verhaal? Wendy van Gaal Als mantelzorger geef je veel aandacht, zorg en tijd aan degene voor wie je zorgt. Maar vraagt er weleens iemand hoe het met jou gaat? In deze workshop doen we dat in ieder geval wel. Het delen van je verhaal met mensen die ook zorgen voor een naaste kan herkenning geven en misschien ook wel opluchting. We zorgen samen voor een sfeer waarin er voldoende ruimte en respect is voor alle deelnemers. Als bonus geven we namens de bibliotheek een aantal boekentips mee.

3. Omgaan met je grenzen, Gerry Raaijmakers. We kennen de twijfel allemaal; kan dit nog wel of eigenlijk niet? Gaan we te ver of niet ver genoeg? Hoe bepaalt u de grens, hoe gaat u erover communiceren.

4. Gesprekvoering mantelzorger, professional Ingo van der Heijst. Elke mantelzorger zal het volgende herkennen in het contact met instanties; hoe ga je je opstellen tijdens het gesprek ?,hoe formuleer je de hulpvraag richting de instantie? Hoe ga je om met teleurstellingen? In deze workshop krijg je praktische richtlijnen, praten we met elkaar vanuit praktijkvoorbeelden en doen we(indien gewenst) een rollenspel.

5. Praktische ondersteunen thuis, Samenbeterthuis Marian Fonviille. Hoe vind ik de weg naar goede informatie zonder eindeloos te hoeven zoeken? Hoe vind ik video filmpjes die mij kunnen ondersteunen bij verzorgen en verplaatsen? U kunt vragen stellen over verzorgen of ondersteunen van bewegingen en veel praktische tips en adviezen mee naar huis nemen.

6. Hoe vind je je weg in het land van de regelgeving m.b.t. mantelzorg, Marjo Stolte Mantelzorg- makelaar. Tijdens deze workshop maak ik de deelnemers wegwijs in het land van de regelgeving m.b.t mantelzorg. Daarnaast is er ruimte om in te gaan op vragen.

7. Yoga, alles loslaten en terug naar Jezelf, Sandra Hernández Martínez. Ik ben yoga docent en ik kom uit Spanje. Ik geef sinds 2 jaar Yogales op het TalentCentrum in Oss. Bij de workshop gaan we makkelijke oefeningen beoefenen, met ontspanning als eind doel. Verschillende eenvoudige oefeningen voor gewrichten, klieren en geest. (Ik raad aan om gemakkelijk losse kleding te gebruiken). De les is gebaseerd op de Himalaya Yoga. (Een 5.000 jaar oud Yoga Traditie).

Organisatie "Deze dag" wordt georganiseerd door ONS Vrijwilligerscollege en de workshops worden verzorgd door verschillende vrijwilligers met diverse deskundigheden. ONS Vrijwilligerscollege bestaat uit een team van vrijwilligers met diverse deskundigheden die voor de organisatie zorgen.
Het uitgangspunt is heel eenvoudig, ieder mens heeft talenten, waarvan anderen kunnen leren. Het college is geen fysieke school maar wordt als middel gebruikt om vrijwilligers met talenten te verbinden aan vrijwilligers(organisatie) om antwoord te geven op de scholingsbehoeften van vrijwilligers.

Ben je vrijwilliger en heb je behoefte aan kennis of ondersteuning? Je kunt deze kenbaar maken bij ONS Vrijwilligerscollege. ONS Vrijwilligerscollege onderzoekt of deze vraag ook bij andere vrijwilligers leeft en gaat vervolgens op zoek naar iemand die de training kan geven.

Ben jij vrijwilliger met een bepaald talent of bepaald deskundigheid, zou je jezelf ook een workshop willen verzorgen of een training willen geven en meewerken aan ONS Vrijwilligerscollege? Word dan ook talentschout en geef je kennis en ervaring door aan onderstaande e-mail adres.

Aanmelden
Je kunt je voor maximaal twee workshops inschrijven door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de keuze voor de workshops. Wij verwerken alleen volledige aanmeldingen. U ontvangt een bevestiging per e-mail.

Omdat er voor bepaalde workshops een maximum aantal plaatsen zijn wordt de indeling op basis van binnenkomst van de aanmelding gedaan. Let op, want de inschrijvingen moeten vóór 08 september binnen zijn. Voor meer informatie over 20 september en/of ONS Vrijwilligerscollege kun je terecht bij Nezahat Akbal, T. 06-14342408 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

onslogo