• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Rini van Rodijnen en Jan vd Burgt koninklijk onderscheiden

Vandaag werd traditiegetrouw weer de lintjesregen gehouden, waarbij medeburgers die zich uitzonderlijk inzetten voor de gemeenschap koninklijk worden onderscheiden. Vandaag valt deze eer aan o.a. 2 berghemnaren, namelijk Rini van Rodijnen, en Jan van der Burgt. Zij worden uit naam van de koning officieel lid in de orde van Oranje Nassau. Vanochtend om 10.00 werden alle gedecoreerden ontvangen in de trouwzaal van het gemeentehuis, waarna om 10.30 het officiële gedeelte begon. Nadat zojuist een toast op de koning is uitgebracht zal er nog een receptie plaatsvinden in het gemeentehuis. Namens mooiberghem van Harte gefeliciteerd.

De heer M.A. (Rini) van Rodijnen
Koninklijke onderscheiding : Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten :

- Vrijwilliger bij voetbalvereniging Berghem Sport. Was actief als grensrechter, assistent-trainer, teamleider, mede-oprichter en lid van de sponsorcommissie, lid van het hoofdbestuur, medeoprichter van de jubileumloterij en reünie in het kader van het 60-jarig bestaan. Maakt reclameborden, stickers, bewegwijzeringsborden en is betrokken bij de aankleding van de accommodatie.
- Vrijwilliger bij de Stichting Carnaval Berghem. Was actief als Prins Carnaval, bestuurslid, lid van de commissie Carnavalskrant en Prinsonthulling, voorzitter van de Raad van Elf, voorzitter van de commissie die het 44-jarig jubileum organiseerde, lid van club van oud-prinsen. Verricht daarnaast nog allerlei hand- en spandiensten.
- Was in 2014-2015 een van de organisators van het evenement ‘Samenloop voor Hoop’ in Berghem, een evenement waarvan de opbrengst ten goede kwam van het onderzoek naar kanker. Hij was lid van de commissie Marketing en Public Relations, zette zich in voor het werven van sponsors en donateurs en het maken van een mascotte.
- Voorzitter van Harmonie Concordia. Hij heeft zich voor diverse evenementen ingezet. Nam het initiatief of was de organisator van het gala voor het 75-jarig jubileum, The Voice van Berghem, Theatre of Dreams, het pannenkoekenfestival (muziekspektakel voor de allerkleinsten) en allerlei jaarlijks terugkerende activteiten. Werft sponsors, regelt zalen, licht en geluid en maakt reclame door middel van posters en flyers die hij op eigen kosten in zijn bedrijf maakt.


De heer J.J.F. (Jan) van der Burgt
Koninklijke onderscheiding : Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus ontplooide / ontplooit de volgende activiteiten :

- Bestuurslid en handbaltrainer/-begeleider van de KPJ-Berghem.
- Bestuurslid van de Peuterspeelzaal in Berghem.
- Lid van de medezeggenschapsraad van de Sint. Josephschool in Berghem.
- Competitieleider van de handbalregio in Oss; maakt wedstrijd-schema’s en verwerkt de wedstrijduitslagen.
- Vrijwilliger bij de Stichting Hoessenbosch, bouwt jaarlijks diverse decors voor toneelstukken in de openlucht en heeft zich ingezet voor de aanleg van elektro voor de nieuwbouw van het clubhuis.
- Vrijwilliger bij de 10 van Berghem; helpt bij de opbouw en afbraak van het parcours en is actief als verkeersregelaar.
- Jurylid en technisch begeleider van de verlichte optocht in Berghem.
- Mede oprichter en voorzitter(1982-2000) en thans vrijwilliger bij Heemdekundekring Berchs-Heem, redactielid en bezorger van het verenigingsblad.
- Vrijwilliger bij de Stichting Jeugd en Jongeren Berghem.
- Vrijwilliger bij het RIGOM, bezorgt maaltijden en verricht klusjes bij ouderen en hulpbehoevenden
- Voorzitter van de ‘Vrienden van de Wilberthof’ in Berghem, verricht daarnaast allerlei hand- en spandiensten.

Van harte gefeliciteerd namens de redactie van mooiberghem.nl