• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemse PubQuiz nu ook in ‘t Vunderke

Door groot succes een extra locatie voor PubQuiz Met De Fles Op Tafel: naast zalencentrum De Merx vanaf juni ook in ‘t Vunderke in Macharen. Zeswekelijks is de spanning om te snijden in de grote zaal van Zalencentrum De Merx in Berghem. Ruim 300 deelnemers proberen met parate kennis om de slimste van het dorp te zijn door goede antwoorden te geven op de vragen, de afbeeldingen, de geluidsfragmenten en zelfs de proefronde. Er

staan voor de 14e editie 70 deelnemers op de reservelijst en daarom is het tijd geworden om van start te gaan op een extra locatie voor een gezellige en strijdlustige avond in ‘t Vunderke in Macharen. Op 9 juni is de eerste keer.

Ruim twee jaar geleden zijn we gestart met onze eerste PubQuiz nadat we hoorden dat PubQuizen steeds populairder worden in Brabant, zegt één van de organisatoren, Cor Strijbosch. ‘We hebben meegedaan aan een PubQuiz in Veghel en bedachten meteen: dit willen wij ook organiseren’. Op inschrijving kunnen teams van 3, 4 of 5 deelnemers meedoen. De PubQuizen in Zalencentrum De Merx sloegen direct in als een bom. Mensen vinden het gewoon gezellig om op donderdagavond met een groepje familie of vrienden een quiz te spelen en het winnen van een portie bitterballen is dan mooi meegenomen. De medeorganisator Henri van Bethlehem geeft aan dat deelnemers echt niet megaslim hoeven te zijn. ‘Je moet maar net weten welke kleur de neus van Ernie is of hoeveel stations er tussen Nijmegen en Den Bosch liggen’. Het proeven van verschillende ijsjes, kazen, soepen, kruiden of pepernoten maken het ludieke gehalte compleet.

pubquiz5e02

Een extra locatie
De teams die deelnemen aan een editie komen vaak terug om seizoenswinnaar te worden, maar uiteraard ook voor de gezelligheid omdat zij de ambitie hebben om toch een hogere plaats op de ranglijst te behalen. ‘Elke editie hebben we weer een aantal nieuwe teams en nu zit de zaal van De Merx met 60 teams helaas vol’, zegt Cor. ‘We willen teams niet teleurstellen en daarom willen we hen een alternatief bieden. De week na de PubQuiz in Berghem zijn we op donderdagavond te vinden in Macharen bij ’t Vunderke’. ‘We zien het als hobby om vragen te maken en dit kost ons zes avonden’. Henri: ‘het is mooi als er meer mensen van kunnen genieten’.

Ook deelnemen aan de PubQuiz?
Lijkt het je leuk om ook een keer deel te nemen aan een PubQuiz, dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 9 juni is de eerste editie in Macharen. Om 20.00 uur beginnen we en rond de klok van 11 wordt de winnaar bekend gemaakt.

pubquiz5e01

pubquizwinnaars