• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Trotse vrijwilliger van het jaar 2000, Mien van Schaijk, is op 98-jarige leeftijd overleden

De trotse vrijwilliger van het jaar 2000 is gisterenavond op 98-jarige leeftijd in de Wilberthof in Berghem overleden. Mien van Schaijk van Erp, in Berghem bekend als de moeder van Wimke en Ben. Mien heeft een lang en bewogen leven gehad waarin ze twee kinderen had, Ben en Wim. Wim was verstandelijk beperkt en was dus een zorgen kind. Mien nam die zorg ook echt op haar en tot zij het lichamelijk niet meer kon.

Wim is in het jaar 2000 naar De Binckhof in Velp gaan wonen. Wim was bij Mien en Mien bij Wim. Wim vond het mooi in haar Dafje en Mien reed trots rond. Ook met Wim op vakantie gaan, was gewoon "die jongen moet toch ook ergens heen". Mien deed dat met de volste overtuiging en voedt Wim op zodat hij overal en bij iedereen welkom was.

Ook was Mien een goede kok zij heeft vele containers koude schotel gemaakt. En wat denk je van haar koffiepudding met haar eigen recept bij bruiloften en partijen? Jarenlang kookte zij voor de vrijwilligers van de kindervakantie week. Met haar auto (een Dafje) heeft ze vele ouderen naar het kaarten, kienen of andere activiteiten van de bond van ouderen en Zonnebloem gebracht.

Mien was behulpzaam en eerlijk, zij genoot ervan als zij kon helpen ook toen ze op de Wilberthof woonde. Ze draaide nog de gehaktballetjes voor de soep en maakte ze lekker gevulde eieren en pudding. "Als ik iets kan doen dan moet je het zeggen". Rust zacht Mien....

Herdenkingmis 4 maart 19.00 uur St.Williborduskerk Berghem
En afscheid nemen van Mien vrijdag na de Herdenkingmis tot 21.00 uur.
Crematieplechtigheid 5 maart 14.45 uur Crematorium Uden