• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bijzondere veertigjarige reünie HMLS in Berghem

Op zaterdag 21 november aanstaande gaat het gebeuren. In Berghem vindt dan een bijzondere reünie plaats van de Hogere en middelbare laboratorium school (HMLS). Op 6 juni 1975 slaagden circa 25 studenten in Oss voor de opleiding Biochemie aan de Hogere en middelbare laboratorium school (HMLS). Sinds die tijd is deze klas elke 5 jaar ergens in Nederland samengekomen voor een reünie. Voor de goede rekenaars onder u is dit dus 40 jaar nadat men de studie afsloot en iedere student zijn of haar weg vervolgde.

In deze periode zijn een paar studenten helaas al overleden, andere hebben het land verlaten en met een paar zijn de contacten verloren gegaan. Toch zal ongeveer de helft van deze klas elkaar weer ontmoeten en ook de klassenleraar van deze examenklas zal er bij zijn. Van deze opleiding is alleen nog de middelbare school overgebleven en is de HBO opleiding, die aanvankelijk vanuit de aanwezigheid van Organon in Oss opgericht werd, al lang geleden uit Oss verdwenen.

De reünie vindt plaats bij een van de studenten die nu in Berghem woont. Deze veertigjarige reünie van een klas, die zo met de ontwikkelingen in Oss op het gebied van Pharma en Chemie is verbonden, wel heel bijzonder is.

In die tijd was het nog hoogst ongebruikelijk om een klassefoto te maken. Hier zijn twee oude foto's uit die periode die een goed tijdsbeeld geeft over de wijze waarop de studenten toen zich toonden. In een geval zijn het twee klassen tijdens een uitstapje naar Parijs en in het ander geval een deel van de laatste klas tijdens een fietstochtje over de Veluwe.

reuniehmls01