• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Zondag 30 augustus, Nederlands eerste MEGA Beachpong Toernooi!

Na het bekende reguliere Bierpong is er een nieuw evenement in Berghem: MEGA Beachpong. Bierpong, maar dan in het groot. Op zondag 30 augustus wordt er een enorm strand gecreëerd achter Zalencentrum De Merx. Hier zullen 48 teams van 2 personen deelnemen aan dit kersverse toernooi. Dit zomerse evenement wordt georganiseerd door een vriendengroep uit Berghem: FC Bananasplit. Zij vonden het tijd voor iets nieuws, iets wat nog nooit eerder vertoond is. In Amerika is deze spelvorm al een enorme hit. Tijd dat Nederland er kennis mee maakt.

Om de dag zelf zo zomers mogelijk te maken wordt er een Beachbar ingericht en er zijn cocktails te verkrijgen bij de cocktailbar. Honger lijden is niet nodig aangezien er een barbecue en een frietwagen aanwezig zullen zijn. Voor de jongere bezoekers onder ons wordt er een groot springkussen geplaatst en een DJ zal zorgen dat er de hele dag zomerse beats uit de speakers klinken.
Het terrein telt 8 velden, waar tegen de 100 reusachtige bekers geplaatst worden. Vanaf 14:30 uur gaat het toernooi van start. Wanneer een speler raak gooit moet de tegenstander een glas drinken opdrinken, net als bij het gewone Bierpong. Het team dat na een kwartier de meeste bekers geraakt heeft, is de winnaar. Tegen 21:00 uur wordt de finale gespeeld met aansluitend een prijsuitreiking. Zoals het er nu uitziet wordt het weer perfect, kortom: alle ingrediënten voor een sportieve, attractieve, zomerse dag zijn aanwezig!

Meer info: facebook/mega beachpong 

In dit filmpje is te zien hoe het in Amerika wordt gespeeld. Bij FC Bananasplit worden de bekers nog groter en zal het op een strand zijn!