• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Frans van Tooren neemt na 17 jaar afscheid van zijn vogels in 'Onze Droomvlucht'!

De volière 'Onze Droomvlucht' staat inmiddels alweer 17 jaar in de binnentuin tussen de Wilhelminasingel en Doctor W. Dreesstraat. Gemeente Oss had samen met dorpsraad Berghem een buurtproject opgezet waar bewoners een initiatief konden verwezenlijken. De buurtbewoners wilden graag een volière met mooie vogels en een jeu de boules baan.  Dorpsraadlid van de toenmalige Dorpsraad Berghem, Riny van den Broek, maakte

zich daar sterk voor en ging samen met de buurtbewoners dit realiseren. Frans van Tooren, Jan van Hoeij, Adriaan v.d. Wielen, Piet den Brok en Hein Hoeks vormden onder andere de werkgroep. De gemeente Oss regelde de materialen en de werkgroep bouwde de hele volière.

PXL 20240625 134335019.MP

Frans van Tooren was een vogelliefhebber en ging na het plaatsen van de volière de vogels verzorgen. Hij verzorgde (en nog steeds) de parkieten en kanaries. Hij loopt nog iedere dag naar de mooie volière 'Onze Droomvlucht' om te voeren of water te geven. Eén keer per week maakt Frans de vogelkooi schoon. Hij heeft in al die jaren nooit een vogel hoeven te kopen, want nageslacht daar zorgen de vogels zelf wel voor!

PXL 20240625 134041359

En al die jaren heeft hij nooit voer hoeven kopen. Dat sponsorde Erica van Ballegooijen van dierenspeciaalzaak Berghem. Frans ging regelmatig naar Erica voor vogelvoer. Daar was hij altijd welkom. Erica sponsort ook de kinderboerderij de Beestenbergh. Maar liefst 30 jaar lang kan de kinderboerderij bepaalde producten afhalen bij dierenspeciaalzaak Berghem. Dat is een vermelding waard.

dierenspeciaalzaak

Na 17 jaar wordt het tijd voor een opvolger. Frans heeft het verzorgen voor de vogels altijd met veel plezier gedaan. Hij zoekt nu een vogelliefhebber of iemand die het leuk vindt om dieren te verzorgen. Voeren, water geven en schoonmaken hoort bij het takenpakket. En af en toe een appeltje en een kropje sla geven. Is dit iets voor jou en heb jij interesse? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.