• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Padvast'-paden aangelegd bij wadi's Piekenhoef, buurtbewoners zijn heel blij!

Het heeft de laatste jaren wat meer geregend dan normaal. Dat betekent soms wateroverlast. De paden bij de wadi's in de Piekenhoef stonden vanaf september tot en met maart onder water. Het pad van de wadi van de Maishof naar de Tarwestraat is vaak overstroomd en ligt in het midden en op het laagste punt van de wadi. De kinderen lopen er spelenderwijs doorheen en moeten dan nog naar school of naar huis. In het begin loop je een paar keer om, maar niet

als het wekenlang duurt. De mensen gaan dan wat hoger in het gras lopen om geen natte voeten te krijgen.

De buurtbewoners hebben al 6 jaar geleden een melding gemaakt en het in 2021 aangekaart bij de Dorpsraad. Zonder oplossing. Omdat het de laatste jaren veel heeft geregend, hebben de buurtbewoners vorig jaar weer meldingen gemaakt bij de gemeente Oss. En ze hebben dat wederom bij de dorpsraad Berghem aangekaart. Dorpsraad kwam kijken en zag dat de buurtbewoners een punt hadden. Met de gebiedsbeheerder van de gemeente Oss werd een afspraak gemaakt. Hij zag het punt, de paden zouden hoger neergelegd worden!

En dat is deze week gebeurd! Er zijn nieuwe Padvast-paden aangelegd bij de wadi's in de Piekenhoef. Padvast is een gebroken mineraal gesteente dat op speciaal geselecteerde fracties afgezeefd wordt om de juiste samenstelling te verkrijgen. Het materiaal heeft een specifieke korrelopbouw en -samenstelling met een harde en hoekige korrelvorm. Hierdoor verkrijgt het een hoge mate van stabiliteit met een duurzaam karakter. Vanwege de hardheid van het gebruikte gesteente heeft het een lange levensduur.

De buurtbewoners kunnen nu met droge voeten door de wadi's lopen. Ze zijn er heel blij mee, het woonplezier in de wijk is in ieder geval bevorderd! De oude paden blijven trouwens liggen.

Ik wil iets melden!
Ziet u een nest van de eikenprocessierups in de openbare ruimte? Een dood dier? Zwerfvuil? Afvaldumpingen? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen over uw buurt? Maak een melding openbare ruimte.

Oude situatie, pad verleggen

wadijuli03

 Oude situatie, ondergelopen pad

wadi01

Nieuwe pad

PXL 20240306 142457236