• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Jonge boomplanters planten eerste boompjes in Bergs bos,'Samen groeien we naar iets moois'!

Woensdagmiddag 28 februari is de start gemaakt van het planten van de eerste 3.000 bomen in het akkergebied tussen de Spaanderstraat en de Osseweg. Uiteindelijk wordt dit een groot bos. Dorpsraad Berghem had een oproep ‘Jonge boomplanters (5-12 jaar) gezocht!’ geplaatst. Daar was overweldigende belangstelling voor. Woensdagmiddag was het extra feestelijk. Er was een tent neergezet en er waren diverse sprekers met onder andere Hagar Rooijakkers gedeputeerde van Provincie Brabant, René van Ass voorzitter van

Stichting Bos van Oss en Dolf Warris wethouder van de gemeente Oss die een woordje hadden. Ze spraken er over dat bomen planten een goede manier is om te gaan met het klimaat dat verandert. Want een bos zorgt voor schaduw en is het dus niet zo warm in de zomer. En een bos zorgt voor opvang van water. Ook is het een plek waar veel verschillende dieren kunnen leven. En waar jij en ik lekker kunnen chillen of spelen. Want er komen ook natuurspeelplekken in het bos.

Klimaatburgemeester Max Smits nodigde vervolgens na de toespraken de jonge boomplanters uit om een boom te planten. Dat ging ze goed af! Ze werden geholpen door vele vrijwilligers van Landschapbeheer Oss en IVN natuur en educatie. De geplante boom werd voorzien van een houten schijf met daarop de naam van jonge boomplanter. Zo kunnen ze de boom later terug vinden. Er werden ook bomen geplant door bedrijven en instanties en ook door Dorpsraad Berghem. Voor Tiny Mulders was de eer om een boom te planten. Goed gelukt, de boom staat kaarsrecht overeind!

Tot slot werd er getoast op de opening van het bos met kinderchampagne. De kinderen kregen ook wat leuks mee naar huis. Donderdag en vrijdag worden er ook bomen geplant. Ook dan zijn jonge boomplanters actief want 'Samen groeien we naar iets moois!'. En iets moois komt er in iedere geval!