• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Maker Magic: Workshop Geocache maken 'de Zwarte Wolk' in Berghem

Zoals jullie van team Hill gewend zijn, organiseren we elke maand de Brabantse Geoklets in cafe De Merx. Geocaching Headquarters daagt geocachers uit om een extra event te organiseren om mensen kennis te laten maken met het maken van een geocache. Op woensdag 21 June van 19:30 tot 21:00 uur gaat team Hill dit jullie uitleggen door een workshop te organiseren. In samenwerking met team Kuif, nemen we plaats in de thuiskroeg bar-saloon: 'de Zwarte Wolk' in Berghem.

Sommigen kennen deze virtueel als een punt uit de Labcache: de Bergse Kroegentocht.

We geven 3 workshops: 1 aktieve (build-a-cahe) en 2 educatieve

We gaan een geocache bouwen: Deze voortuincache is voor kinderen en wordt door hun gemaakt. Voor deze cache verzorgen wij de materialen. Ook hebben we een aantal voorbeelden meegenomen, denk aan een nano, petling, potje, doosje, logboek en pen. Wil je zelf ook een echte cache bouwen, neem dan je eigen materialen mee. Gereedschap en cachebehuizing. Dit onderdeel wordt verzorgd door team KatjaKuif.
Richtlijnen en toestemming: dit onderdeel wordt verzorgd door DH0412. Hierbij legt hij uit de regels uit die Groundspeak handhaaft en waar je die kan vinden en hoe je toestemming vraagt van de grondeigenaar. Ook gaan we daadwerkelijk coördinaten peilen, de afstand tussen de caches uitleggen en hoe je dit doet.

Quality caches: Geocaching staat voor kwaliteitscaches, Dit bespreken we: Waarom maak je deze cache, bijv een stukje geschiedenis van deze plek. Of natuurschoon waarbij je een earthcache kan maken. Of juist speciaal voor kinderen waar ze goodies en woodies in kunnen ruilen. Kies je bewust voor ruimte in trackables, of verstop je hem dmv een nano. De kracht van een goeie cache zit hem ook in de listing. We leggen uit hoe je een website bouwt volgens de geocacheregels en we nemen je mee gedurende het reviewproces, Miss Hill gaat samen met de aanwezigen een listing maken en online zetten. Ook leggen we Favorietpunten uit wanneer krijg je die, hoe zoek je favoriete caches.

Iedereen die een "Attended" logt bij een geregistreerd Maker Magic-evenement, verdient een speciaal souvenir! We laten een speciale Woodie maken voor dit event ! Zodra deze klaar is geef ik een update.

Tijdens deze avond is er een Tombola. Voor €1 kun je een lootje kopen en zijn er kleine geocache gerelateerd prijsjes te winnen, met als hoofdprijs de MEGA eventwoodie. Beschikbaar gesteld door de Dutch Woodie Maker

Ook is de geocachingshop uit Berghem : Geocachingshop aanwezig met een verkoopstand en ook hun hebben een aantal prijsjes beschikbaar gesteld voor de Tombola

Kinderen zijn welkom.

We hopen dat het een leuk event wordt en dat er veel deelnemers komen en mee doen met de workshop. Wij zorgen voor de innerlijke mens. Koffie thee frisdrank, alcoholische versnaperingen vragen we een kleine bijdrage. Ranja is gratis. Aanmelden via Maker Magic: Workshop Geocache maken

Dit Event is door Groundspeak goedgekeurd als officieel Maker Magic Event!

Voor iedere deelnemer is er een gratis eventwoodie.

Veel succes!

Team Hill en team Kuif