• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Stichting Berghem tegen Kanker doneert een Fitness Hub aan Fysiofit Berghem

Fysiofit is gevestigd in het Gezondheidscentrum Berghem en is een begrip in Berghem. Het multidisciplinaire team bestaat uit deskundige therapeuten met verschillende specialisaties. Niet alleen bij blessures kan men terecht bij Fysiofit, maar ook tijdens- en/of na de behandeling tegen kanker. Wanneer iemand kanker doormaakt is het van belang dat men binnen zijn/haar mogelijkheden in beweging blijft om zowel fysiek als mentaal zo fit mogelijk te blijven,

ongeacht in welke fase van de ziekte iemand zich bevindt. Tijdens en na de ingezette behandeling in het ziekenhuis ervaart men vaak diverse bijwerkingen (te denken aan vermoeidheid, verminderde kracht, bewegingsbeperkingen) waarbij begeleiding van een professional wenselijk is.

Ook na het overwinnen van de ziekte is het van belang om in beweging te blijven, daar waar men vaak te kampen heeft met blijvende restklachten. De zorgverzekering laat helaas niet altijd toe dat de oncologische cliënt de professionele begeleiding krijgt waar diegene bij gebaat is. En als iemand al recht heeft op vergoeding vanuit de zorgverzekering, is dit altijd maar tijdelijk, terwijl het in beweging blijven ‘levenslang’ belangrijk is. 

Bij Fysiofit Berghem kunnen ze met de nieuwe ruimte en bijbehorende visie dit gat dichten voor de zogenoemde oncologische cliënt. De volgende elementen zijn van toepassing. Het optimaliseren van zowel de fysieke, mentale als sociale fitheid, lotgenoten contact, aandacht voor de mens achter de klacht, kleinschalig, gemoedelijk, laagdrempelig, ontspannen, duurzaam, persoonlijke-, op maat- en professionele begeleiding. Daarnaast richt Fysiofit Berghem een oncologische sportgroep op bestaande uit maximaal 8 personen. Deze groep wordt begeleid door een professional op het gebied van oncologische klachten. Mensen kunnen in elke fase van het ziektebeeld of na het overwinnen van de ziekte deelnemen.

Stichting Berghem tegen Kanker heeft fysiofit gevraagd op welke manier er ondersteuning kan worden geboden aan dit fantastische project. Met aanschaf van de fitness Hub levert SBTK een mooie bijdrage aan de fysieke fitheid van de oncologische cliënt. De HUB voert nauwkeurige analyses en testen uit van iemands algehele fitheidsniveau. De HUB brengt de volgende onderdelen in kaart: conditie, kracht, metabolisme, flexibiliteit en de biologische leeftijd.

Hierdoor is de Hub een perfecte ondersteuning in het gehele proces en project. STBK is trots op het feit dat zij een steentje kunnen bijdragen aan dit project en wensen Fysiofit veel succes.

 

www.stichtingberghemtegenkanker.nl