• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Een Deelkast verbindt en ondersteunt, komt ook in De Berchplaets!

Overal zouden deelkasten moeten staan; een Deelkast verbindt en ondersteunt. Steeds meer mensen komen in de financiële problemen door de stijgende prijzen van de dagelijkse boodschappen en energie. Ook in buurten waar je dit niet zou verwachten hebben mensen het financieel zwaar. Mariken van Woerkum, directeur bij ONS welzijn “Er gebeurt gelukkig een heleboel in Oss en omgeving om de inwoners te helpen. Maar we zien ook dat we veel meer nog dan in andere jaren met praktische oplossingen moeten komen, dichter bij de inwoners, in de wijk.

En we moeten kijken hoe we juist elkaar kunnen helpen. Want waar de ene inwoner het water aan de lippen staat, wil de andere juist best graag wat doen. ONS welzijn is van ons allemaal”. Een deelkast kan daarbij een uitkomst zijn.

Wat is een deelkast?
Een Deelkast kan daarbij een helpende hand bieden. We kennen allemaal al de Buurtbiebjes (minibiebs). Maar een deelkast is een kast gevuld met verzorgingsproducten en houdbare voedingsmiddelen, zoals groenten of soep in blik, koekjes, koffie/thee, limonadesiroop, kattenvoer. Of hygiënische producten zoals zeep, tandpasta, shampoo, wasmiddel, luiers of maandverband. Het product moet onaangebroken zijn, mag niet over de houdbaarheidsdatum zijn en mag geen alcohol of rookwaren bevatten. Verder is alles welkom!

De deelkasten
ONS welzijn heeft aantal van deelkasten aangeschaft. Deze kasten worden begin december geplaatst in de verschillende dorpshuizen in de buurt- dorpen van de gemeente Oss. Samen met de zorgcooperatie, dorpshuizen beheert ONS welzijn de deelkasten en zorgt dat de deelkasten worden aangevuld. Chien Engel, opbouwwerk ONS welzijn “Er komen in ons gebied om te beginnen 4 kasten te staan, bij Vidi Reo binnen, buiten bij de het ’t Slotje en binnen bij Berchplaets. Maar ik hoop dat er nog meer mensen een mooi plekje weten voor een kast. Laat het mij gerust weten”

Neem wat je nodig hebt en deel wat je kunt missen
De deelkast is voor iedereen en vooral bedoeld als steun voor buurtgenoten die het (momenteel) wat minder goed hebben. Je kunt producten ruilen zonder dat je in financiële nood verkeert of je kunt producten toevoegen aan de kast die anders toch in de voorraadkast blijven staan. Het idee is: neem wat je nodig hebt en deel wat je kunt missen om zo elkaar te helpen.

Heb jij ook een leuk idee om in de buurt op te zetten en wil je dit met familie, vrienden, buren of met behulp van ONS welzijn oppakken? Of wil je meer informatie over de deelkasten, of er zelf één opzetten, neem dan gerust contact op met Chien Engel Opbouwwerk Berghem, Ravenstein en Herpen e.o. dorpen via 088-3742525/ 06-51737643 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.