• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gouden paar Gerard en Marie-Louise Hoeks-Bogaers

Ze waren er vroeg bij, Gerard Hoeks en Marie-Louise Bogaers, toen ze op 6 oktober 1972 in het huwelijksbootje stapten. Gerard was 23 en Marie-Louise 19 jaar oud. Hoewel ze al even officieel verloofd waren, kwam de bruiloft onverwacht snel toen het paar plotseling een huurhuis kreeg toegewezen. Dat heuglijke nieuws kreeg Marie-Louise te horen van haar moeder. “O ja”, zei deze, “op 6 oktober gaan jullie trouwen, en bij: De Witte is het feest.” En zo geschiedde. Gelukkig had moeder Bogaers er goede

kijk op. Vandaag, precies vijftig jaar later, is het paar nog steeds gelukkig getrouwd.

Gerard, geboren en getogen in Berghem, is de jongste van negen kinderen. De snotneus, volgens zijn oudste zussen. Na jaren gewerkt te hebben in het autobedrijf van zijn broer Theo, werd hij in 1988 samen met Marie-Louise eigenaar van dit bedrijf. Zij runden dit samen tot aan hun pensioen in 2014. Mensen kennen Gerard waarschijnlijk wel van de harmonie, waar hij al meer dan 60 jaar (!) lid van is. De laatste jaren enkel achter de schermen. Zeer actief is hij nog voor Heemkundevereniging Berchs-Heem, als bestuurslid. Minimaal tweemaal per week is hij te vinden in de voormalige kantine van Berghem Sport; door zijn kinderen liefkozend ‘de ouderen-hangplek’ genoemd.

Marie-Louise werkte als typiste, maar stopte daarmee toen de kinderen geboren werden. Na enkele jaren startte zij weer parttime als secretaresse bij een incassobureau. Op het moment dat ze met Gerard de kans kreeg het garagebedrijf over te nemen, haalde Marie-Louise haar middenstandsdiploma en nam de gehele administratieve kant van het bedrijf voor haar rekening. Geen makkie, met twee opgroeiende kinderen thuis, toch wist zij alle ballen in de lucht te houden. Marie-Louise zwemt elke week. Hoewel ze soms nog de aanloop mist die ze gewend was van het garagebedrijf, geniet ze van momenten dat ze als vrijwilliger actief is bij een evenement, een dagje uit of een vakantie met vrienden of familie.

Pap en mam, van harte gefeliciteerd met jullie gouden huwelijk! Wij zijn ontzettend trots op jullie. Dankjewel voor alles wat je voor ons gedaan hebt en nog steeds voor ons doet.

Geert en Iris, Jacqueline en Eric, Jasmijn, Minke, Lieke, Daan.

goudenpaarfamiliehoeks02