• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In memoriam Tino Brands

Het sloeg in als een bom! Op woensdag 14 september is Tino Brands overleden. De verslagenheid is groot, waarom gaat zo'n sterke kerel ons verlaten? Hij werd maar 53 jaar.

We hebben Tino leren kennen bij het voetbal. Hij heeft de jeugdafdeling van Berghem Sport doorlopen en speelde bij de senioren in de selectie van Berghem Sport. Hij was een goede, kopsterke en snelle centrale

verdediger. Zijn teamgenoten konden altijd op hem rekenen, hij ging voorop in de strijd. Tino is met Berghem Sport meerdere keren kampioen geworden.

 tinookeberghemsport2kampioen89 90

tinookeberghemsport2kampioen91 92

tinooke2eelftal

Na de selectie tijd speelde hij nog jaren in het 3e elftal. Met Tino was het altijd lachen. Was het niet bij de derde helft, dan wel met de voetbalweekendjes van 'Gouden selectie tjjden Berghem Sport'.

tinofotos reuniebs

Met de supportersvereniging Berghem Sport ging hij vaak mee met uitjes. Deze keer met de bus naar PSV, zijn favoriete club!

tinopsv02

Hij was ook lid van motorclub Berghem. Sommige leden deden mee aan wegraces. Dan ging hij kijken of hij deed mee met de toerritjes naar bijvoorbeeld Assen. Na afloop was het altijd 'napraten'. In eerste instantie ging de motorclub naar cafe van Lent en vervolgens naar het eigen clubhuis bij cafe De Molenhoek. Tino heeft met de motorclub veel plezier beleefd en natuurlijk ook met Harrie en Liesbeth. Hij was een graag geziene gast!

Dit was de motorclub Berghem. Daar werd Tino lid van. Op deze foto staat Tino niet op.

tinomotorclubberghem

Buiten het voetballen bij Berghem Sport speelde Tino zaalvoetbal bij de teams Garage Hoeks, snackbar Bon Appetit en later nog bij de B.I.B. Met snackbar Bon Appetit werd hij in 1990 kampioen.

tinozaalvoetbalbonneapetitkampioen199019092022

Tino werd al vroeg in zijn leven ziek en moest zijn energie per dag verdelen. Samen met zijn dochter Myrthe, rooide hij het wel. Myrthe was alles voor hem, ze deden alles samen. Zo ook klussen. Niet alleen thuis maar ook bij vrienden, familie en bekenden. Hij was een echte techneut en deed vanalles zoals loodgieterswerk, sanitair plaatsen of vervangen, bestrating, elektrische apparaten aansluiten of schilderen. Geen enkele klus was voor hem te veel, hij draaide zijn hand daar niet voor om. Hij maakte zelfs steigerhouten stoelen, tafels en kasten! Klussen was zijn hobby en vrienden en bekenden zijn hem eeuwig dankbaar voor zijn vakkundige inbreng.

tinoIMG 20181107 125705

Maar zijn grootste hobby was darten! Jarenlang heeft Tino in verschillende dartteams gespeeld. Bij cafe De Merx, cafe Polletjes, dorpshuis de Berchplaets, cafe/zaal Tante Toetje, voetbalkantine DESO, cafe Bellevue en als laatste bij Padel Centre Berghem. Wat heeft hij met de vele darters gezellige darturen beleefd. Hij was niet alleen speler maar ook de leider. Hij zorgde er voor dat alles op rolletjes liep. Zo ook komend dartseizoen. Tino was team captain en had een nieuwe locatie gevonden bij Padel Centre Berghem. Hij had een sterk team samengesteld en zorgde voor sponsors, eten en drinken en PR! Hij vroeg aan Mooi Berghem om verslagen en foto's te plaatsen van iedere dartwedstrijd. Hij zag het helemaal zitten en keek uit naar het nieuwe dartseizoen. Helaas kan Tino dat niet meer mee maken....

tinodarteamdeberchplaets

tinodarteamdebergplaats 020

Liefde, zorgzaamheid en geborgenheid gaf hij aan zijn dierbaren. Dank je wel voor alle mooie herinneringen en dank je wel om wie je was!

Tino Brands, echt een mooi mens met een gouden hart.

Rust zacht maat, ik ga je reuze missen....

Harold Mazen

tino2022

De crematie vindt op donderdag 22 september om 14u plaats in het crematorium in Uden. Belangstellenden zijn van harte welkom.
Medeleven betuigen kan op het adres Myrthe en Colinda, Broersstraat 4, 5351BP in Berghem

Foto's vergroot: