• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Veel leuke ideeën in presentatie leerlingenraad De Fonkeling voor dorpshuis de Berchplaets

De Gemeente Oss heeft een pilot gestart om de gemeenschapshuizen toegankelijker en laagdrempeliger te maken. De Berchplaets heeft deel genomen aan deze pilot. Vanuit dit project zijn er zeven werkgroepen gevormd die ieder een eigen speerpunt behandelen. Vanuit de werkgroep Positieve Gezondheid en de werkgroep Jeugd was er op maandag 27 juni een presentatie van de leerlingenraad van Basisschool de Fonkeling. Deze presentatie was in de Berchplaets in het bij zijn van

onder andere bestuursleden en commissieleden van dorpshuis de Berchplaets, leden van Dorpsraad Berghem, mederwerker van Welzijn Oss, wijkagent, jongerenwerkl Oss en de directeuren van basisscholen De Fonkeling en Het Molenveld.

In de presentatie lieten zij namens alle kinderen zien en horen wat de wensen van de schoolkinderen zijn met betrekking tot gemeenschapshuis de Berchplaets. Veel leuke ideeën zoals karaoke of een disco-party, creatief bezig zijn samen met volwassenen, meet en greet met bekende Berghemnaren of bekende Nederlanders werden aangeven door de leerlingenraad. Alle ideeën werden overhandigd aan de bestuursleden van de Berchplaets. Ze gaan er mee aan de slag en hopen na de schoolvakantie wat activiteiten in het programma van de Berchplaets in te passen! Sommige kinderen van de leerlingenraad willen ook mee denken met de uitvoering van de ideeën en activiteiten.

De volgende stap is dat de leerlingenraden van de Fonkeling en Het Molenveld gaan samenwerken. In eerste instantie om de scholen van elkaar te bezoeken en vervolgens te gaan brainstormen over de wensen van de schoolkinderen met betrekking tot het dorpshuis. Het doel is om samen met elkaar iets moois neer te zetten voor ons mooie Berghem.

{flickr set=72177720300129937}