• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wat is Durga Puja en wat kan het voor jou betekenen?

Het negendaagse Hindu feest Navaratri is in volle gang met als hoogtepunt Durga Puja op 14 oktober. Deze ene laatste dag wordt ook in de Anjali Ashram van de International Vedanta Society aan de Osseweg 37 in Berghem gevierd. Ieder is welkom om meer over dit feest van Licht en Kracht te weten te komen en te ervaren. Navaratri gaat over het Licht dat weer over de duisternis gaat regeren; de Kennis die over

de onwetendheid regeert.

 

In deze negen dagen worden verschillen vormen van de Universele Moeder geëerd die we in ons zelf kunnen terugvinden. Op de achtste dag verslaat Ma Durga de demon Mahishasura en bevrijdt de wereld van de duisternis. Dit is het symbolische verhaal over hoe wij onze gedragingen, conditioneringen, patronen waar we in vastlopen kunnen overwinnen met de het vergaren van inzichten en Kennis.

Het is een dag van bezinning en gebed. We gaan in de ochtendviering om 10.15u na een introductie, de mantra’s van Moeder reciteren. Deze mantra’s geven diepe innerlijke rust. Na de viering delen we in de Prasad; het geofferde eten en is er een lunch. De avond begint voor de liefhebber met een diner om 18u waarna we om 19u een Yagna oftewel een vuuroffer gaan doen voor het welzijn van de wereld.

Mocht je aanwezig willen zijn, kun je je aanmelden bij Brahmacharini Anjali Ma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 0412-486937. Meer info over de International Vedanta Society is te vinden op www.ivs-vedanta.nl.

Tijd: 10.00u - 12.00u met aansluitend lunch en 19.00 - 21.00 met vooraf om 18.00u diner,
Locatie: Anjali Ashram, Osseweg 37 Berghem
In de ochtend kun je ook online meedoen:
https://join.skype.com/iVcdiJ5MLr2k (10.30u start)

ashramdurga02.jpeg