• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Helicopter boven Berghem, een onvergetelijk ervaring!

Misschien had jij het ook al gezien? Afgelopen zaterdag en zondag vloog een helicopter boven Berghem. En dit was geen traumahelicopter of en helicopter van de politie. Nee, helicopterpiloot Freek (22) uit Megen gaf mensen de kans om een helicoptervlucht mee te maken. Een paar maanden geleden had hij de helicoptervliucht al op de planning staan, maar vanwege de coronaregels ging het niet door. Toen moest Freek nog aan zijn vlieguren komen. Inmiddels heeft hij de vlieguren

al ingevuld, maar omdat hij zoveel aanvragen had gekregen was de helicoptervlucht van afgelopen weekend een 'toegift'.

Eelco, een kennis van Freek, en lid van de politieke partij VDG heeft alle leden de kans gegeven om deze beleving mee te maken. En bij de partij Voor De Gemeenschap zitten ook veel Berghemnaren, dus ze vroegen aan de piloot om een rondje boven Berghem te vliegen. Die vraag stelde redactielid van Mooi Berghem en tevens ook lid van de VDG, Harold Mazen, het ook.

Hij had voor deze speciale gebeurtenis zijn moeder en Peter Brands meegenomen. De 80-jarige mevrouw Mazen heeft nog nooit in een vliegtuig gezeten en al helemaal niet in een helicopter! Maar ze durfde het we aan en ging er voor! Voor Peter, het PSV-maatje van Harold, was dit echt heel gaaf. Ook een geweldige 'toegift' voor hem, na de moeilijke periode in zijn leven. Voor Peter was dit ook de eerste helicoptervlucht. Hij heeft hoogtevrees, maar daar heeft hij geen last van gehad. Alle drie genoten ze van dit avontuur!

Ze vlogen vanuit Megen naar Berghem en konden vanuit de lucht alles bekijken. Het was een onvergetelijk ervaring om zo Berghem van boven te zien!