Stilletjes op Zevenbergseweg richting spoor, nog doorgang voor fietsers en voetgangers

Het is stilletjes op de Zevenbergseweg richting het spoor. Het spoor is afgesloten en er rijden al vanaf 4 januari geen auto's meer. Van den Heuvel Aannemingsbedrijf BV legt in opdracht van Brabant Water een nieuwe hoofdwaterleiding. Dit betekent dat de Zevenbergseweg voor beide richting van en naar de spoorwegovergang voor al het verkeer dicht zal zijn. Dit is eigenlijk ook voor de voetgangers

en fietsers, maar die kunnen wel gebruik maken van het fietspad.

Woensdag 13 januari gaat er een boring onder het spoor gemaakt worden ten behoeve van de hoofdwaterleiding. Dat betekent dat het fietspad opengebroken wordt. Van den Heuvel Aannemingsbedrijf BV bekijkt dan, of de spoorwegovergang voor al het verkeer dicht zal zijn, of dat de fietsers en voetgangers er nog door kunnen.

Ongeveer 6 jaar geleden was er in Heerlen onder het spoor een hoofdwaterleiding gesprongen. Het spoor verzakte toen en andere leidingen waaronder gasleiding ook waren kapot gegaan. Er reden geen treinen meer en dit veroorzaakte allemaal een immense schade! Vanaf dit incident worden alle oude hoofdwaterleidingen onder het spoor in Nederland vernieuwd. De vermoedelijke gietijzeren waterleiding ligt hier in Berghem al zo'n 60 tot 70 jaar in de grond. Die is aan vervanging toe!

We moeten nog eventjes geduld hebben, de werkzaamheden duren tot en met vrijdag 29 januari 16.00uur.