Wie helpt Conciërge De Fonkeling aan een nieuwe nier?

Een ingezonden brief:  Mijn naam is Gerard van Hout. Ik vind het heel moeilijk om dit met u te delen en te vragen, omdat dit niet zomaar iets is. Ik zou het echter niet doen als het niet dringend was. Daarom is mijn vraag: Wie wil er over nadenken om mij een nier te doneren? Al ruim 60 jaar, vanaf mijn 2e levensjaar, weet ik dat ik een nierafwijking heb. Na veel ziekenhuis bezoeken heeft men mij kunnen vertellen dat ik het Syndroom van Alport heb. Ontelbare ziekenhuisbezoeken, altijd maar ziek zijn en een leven vol zorgen.

Bij het ‘Syndroom van Alport’ gaan de nierfilters steeds verder achteruit. Naast de nierproblemen kunnen nog andere klachten ontstaan, zoals oogafwijkingen en gehoorverlies waar ik dagelijks last van ervaar. Ik ben al jaren onder begeleiding van het RadboudUMC. Helaas komt de dag steeds dichterbij dat mijn nieren niet meer zullen werken. De prognose is dat, bij geen oplossing, ik tussen nu en 2 jaar dagelijks uren zal moeten dialyseren.

Concreet ben ik op zoek naar een nier-donor om überhaupt over een toekomst na te kunnen en mogen denken. Alleen met behulp van een donor kan ik nog jaren functioneren zoals ik nu leef. Ik werk momenteel als conciërge op een basisschool en ben al 39 jaar getrouwd met Mia. Ik ben een trotse opa van 5 kleinkinderen die mijn twee dochters ons hebben geschonken. Het syndroom is echter overdraagbaar.

Gelukkig heeft onze zoon het niet. Helaas hebben wel mijn twee dochters en 2 van mijn kleinkinderen, dezelfde nierafwijking en hoop ik dagelijks op een wonder voor mijzelf en voor hen. Omdat de tijd begint te dringen grijp ik deze kans aan om mijn verhaal met u te delen.

Ik hoop dat u dit bericht wilt delen in de hoop dat er iemand bereid is om met mij in gesprek te willen gaan om zijn of haar nier aan mij af te staan.
Meer informatie kunt u hier vinden:

www.transplantatiestichting.nl www.nierstichting.nl
Heel hartelijk dank voor het lezen en delen!

Met vriendelijke groeten,
Gerard van Hout
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-30255144
Je nier
of mijn leven ?!