• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Stichting Rechtswinkel Oss viert haar 10-jarig bestaan

Het is inmiddels exact 10 jaar geleden dat een groep ambitieuze Nijmeegse rechtenstudenten de deuren van Stichting Rechtswinkel Oss openden. Wat ooit begon als een kleinschalig initiatief om de inwoners van Oss en omstreken kosteloos te voorzien van juridisch advies, is inmiddels uitgegroeid tot een bekend en beproefd concept. Reden genoeg om terug te blikken op wat de Rechtswinkel over de afgelopen 10 jaar heeft betekend voor de mensen uit de regio Oss!

In de 10 jaar dat Rechtswinkel Oss inmiddels geopend is, heeft één ding altijd centraal gestaan: mensen uit de regio Oss op een laagdrempelige, kosteloze en enthousiaste manier voorzien van gepast juridisch advies. Een groep vrijwilligers, bestaande uit gevorderde rechtenstudenten uit Nijmegen, behandelt hier wekelijks een brede verscheidenheid aan vragen. Dit loopt uiteen van consumentenrecht tot huurrecht, het nakijken van arbeidscontracten of het schrijven van een brief naar het UWV of de gemeente; voor de juridische vrijwilligers van Rechtswinkel Oss is het geen probleem!

Op deze manier heeft de Rechtswinkel over de afgelopen 10 jaar niet alleen zichzelf, maar ook menig aanstormend jurist ontwikkeld. Zo is de doelstelling van de Stichting tweeledig: naast dat cliënten van juridisch advies worden voorzien, steken de medewerkers nuttige praktijkervaring op. Daarnaast heeft Rechtswinkel Oss mooie stappen gemaakt. Wegens toenemende drukte worden tegenwoordig 3 spreekuren per week gedraaid in Wijkcentrum Schadewijk, en onlangs is de 4000e cliënt voorzien van juridisch advies. 

De rechtswinkel heeft ook een paar jaar in Berghem gezeten. Helaas was er geen ruimte meer voor een inloopspreekuur in Berghem. In 2019 was er het laatste spreekuur, maar voor vragen kunt u dan natuurlijk terecht in wijkcentrum Schadewijk. 

Heeft u hulp nodig bij een juridische kwestie, schroom dan niet om langs te komen op een van de inloopspreekuren! U bent van harte welkom in Wijkcentrum Schadewijk op maandag-, woensdag- en donderdagavond van 19:30u tot 21:00u. Kijk ook eens op de website van www.rechtswinkeloss.nl, waar u tegenwoordig ook de mogelijkheid heeft om vooraf een afspraak te maken. Daarnaast zullen er binnenkort in het kader van ons 10-jarig bestaan enkele winacties op onze Facebookpagina worden gehouden, like deze dus vooral om overal van op de hoogte te blijven!