• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Oorlog aan de Rivier' op zaterdag 25 januari

Theater Dankzij de Dijken speelt op zaterdag 25 januari 2020 om 14.30u de muziektheatervoorstelling Oorlog aan de Rivier in de Berchplaets. Het toneelgezelschap brengt in deze voorstelling het dagelijks bestaan in het Maasland in de 2 e Wereldoorlog tot leven. De voorstelling is gebaseerd op de verhalen en herinneringen van veertien senioren uit o.a. Berghem, Oss, Ravenstein Lith en Geffen, die deze oorlog zelf hebben meegemaakt.

Oorlog aan de Rivier werd in september 2019 buiten aan de Maas gespeeld in voor – sommige - senioren niet ideale omstandigheden. Daarom hebben we speciaal een binnen versie gemaakt. Om de voorstelling naar u toe te brengen. Het geheel speelt zich af in het café ‘Bij Marie’, waar Marie koffie schenkt voor vriend en vijand ‘want mensen zijn mensen’. Het wordt alleen lastiger als koffie en suiker op de bon gaan, nieuwe regels hun intrede doen en de gemoedelijke sfeer onder druk komt te staan. De dagelijkse
beslommeringen van bewoners en gasten gaan dan gekleurd worden door hoop, vrees en onderdrukking, maar ook door vrolijkheid, veerkracht en optimisme. De scenes uit de voorstelling worden omlijst met muzikale nummers van vóór en uit de oorlog en live gezongen en gespeeld.

Oorlog aan de Rivier gaat over kleine maar onvergetelijke gebeurtenissen zoals verplichte Duitse les, stiekeme danslessen, onderduikers, boetes voor clandestiene handel, liefde, Kerstmis en natuurlijk de bevrijding. Een voorstelling over waargebeurde dingen die niet in geschiedenisboeken staan.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Berchplaets en via de site www.deberchplaets.nl . De kaarten kosten 5,-