• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eventjes controleren of de deur op slot zit, diefstal ligt snel op de loer!

Het was donderdagavond, tijd om weer eens op pad te gaan. Eventjes controleren of de deur op slot zit. Of de poort, want een poort die open is, daar kan zo maar iemand ongemerkt op de plaats komen. En daar denken de mensen niet over na. Maar buurtpreventie Berghem wel! Zo'n 20 vrijwilligers waren in gemeenschapshuis De Berchplaets present om weer op

pad gegaan. In eerste instantie worden zij bijgepraat en stemmen ze af wie in welke wijk gaan lopen. De vrijwilligers werden deze keer met een politiebusje weggebracht naar hun wijk. De wijkagenten gaan vervolgens aan het werk en zijn per direct oproepbaar, als dat nodig is.

Het doel van deze avond is om de bewoners van Berghem bewust te maken op het risico van inbraak/diefstal. Ze focussen net als de voorgaande keren op open ramen, deuren, niet afgesloten auto’s en fietsen maar ook andere onveilige situaties mogen bij de bewoners gemeld worden. Als een auto niet op slot zat, bellen de vrijwilligers aan. De bewoners worden er dan op geattenteerd. Dat werd positief ontvangen, bewoners waren blij dat ze daarover aangesproken werden. De vrijwilligers kregen een compliment en een bedankje! Daar doen de vrijwilligers het voor. Als de bewoners niet open maakten, werden er op een onopvallende plek 'voetjes' neergelegd, om ze attent te maken op de risico's.

Ook kijkt de buurtpreventie Berghem naar andere zaken zoals losliggende tegels of defecte straatverlichting. Die worden gemeld en deze zaken worden door de dorpsraad opgepakt.

Vanaf oktober tot en met februari gaan de vrijwilligers iedere maand rond, steeds wordt er dan een andere wijk bezocht. Dat doen ze al vanaf 2013. Dorpsraad Berghem was toen de initiefnemer en ze ondersteunen het nog steeds. Na de ronde was er een evaluatie en werden alle bevindingen besproken. En volgens de buurtpreventie gaat het steeds beter! Bewoners zijn bewuster geworden en zien dat een inbraak en diefstal snel op de loer ligt.

Woensdag 12 februari staat de laatste bijeenkomst weer op de planning. De Buurtpreventie is altijd op zoek naar vrijwilligers, nieuwe mensen zijn van harte welkom! Je kunt de hele sessie in 5 maanden meelopen, maar voor 1 keer meegaan is ook een optie. Alles kan in overleg geregeld worden. Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en loop de laatste keer eens mee! Uw inzet wordt erg gewaardeerd!