• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

De Bergse kwis in bijna 80 huiskamers en 16 'kidskamers'

Gisteravond gingen bijna 80 seniorenteams en 16 kidsteams aan de slag met de kwis der kwissen, de Bergse Kwis 2019! De kenniskwis beleefde gisteren haar 14e edtitie en het was de derde keer voor de nieuwe organisatie. Die bestaat niet uit een bekende groep uit Berghem, maar is samengesteld uit individuele personen. En die hadden het weer prima voor elkaar met 10 categorieën, natuurlijk veel makkelijke, moeilijke, bijzondere en 'Bergse' vragen. Er was ook weer een geheime proef in het nieuwe clubhuis

van Berghem Sport. Deze keer mochten twee personen de proef 'invullen'. De tweede persoon kon de antwoorden van de eerste persoon controleren en wijzigen! Nikky Kremer van de Bergse Kwis ging met luistervragen naar Radio Zwetsbal. Samen met DJ Hans brachten zij dat live in de uitzending. En er was buitenopdracht bij het oudste vereniging van Berghem, de KPJ! De deelnemers moesten in een ambulance attributen herkennen.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde editie. Allemaal positieve reacties kwamen binnen en de opmerking 'het was goed te doen' werd vaak gezegd. Ook de kinderen waren erg enthousiast voor de 1e Bergse Kinder Kwis.

Nu krijgt de organisatie nog een flinke kluif aan het controleren van alle kwissen, want al op zaterdag 18 januari wordt de uitslag bekend gemaakt. Dan opent de Berchplaets om 19.30 uur haar deuren! Om 20.00 uur begint de officiele prijsuitreiking. Maar zoals de organisatie al heeft aangegeven, alle deelnemers zijn winnaars. En wie zich dan echt de slimste van Berghem mag noemen, wie wint het doorzettingsklassement en wie wint er de 1e kinderkwis wil je toch mee beleven? Jij komt toch ook!

Fotograaf Silvana de Jong maakte de groepsfoto en Mooiberghem ging deze keer niet naar de teams maar naar de geheime proef, bij de KPJ, bij Radio Zwetsbal en het inleveren van de boekjes. Geniet van de Bergse Kwis 2019...

  •