• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gerard van der Linden neemt in heemkamer zijn karikatuur in ontvangst

Het was al een verrassing voor Gerard van der Linden dat hij uitgekozen werd om een karkatuur van hem te tekenen. Hij is afgelopen maand in opdracht van Mooi Berghem op de karikatuur gezet door cvdkarikatuur.nl. Een echte 'Bekende Berghemnaar', die het verdient om in onze ere-gallerij te staan. Iedereen kent hem wel de voorzitter van heemkundevereniging Berchs-heem, van de Bergse motorrun waar hij

altijd met zijn zijspan te zien is of van vroeger de KGB, de voorloper van Caiway. 

Gisteren ging Mooi Berghem eventjes langs om de karikatuur te overhandigen. En dat was ook weer een verrassing voor de Bekende Berghemnaar. 'Ik dacht al waarom moet er gebak zijn en waarom is TV Berghem hier?'. In de heemkamer was TV Berghem ook present want Gerard is jarenlang voorzitter geweest van TV Berghem. Zij maakte een reportage van de overhandiging van de karikatuur. Binnenkort wordt het uitgezonden.

'Wat onzettend mooi is dat', was zijn reactie. 'Zo prachtig getekend en wie heeft me voordragen', was zijn vraag. Niemand heeft jou voorgedragen! Mooiberghem kiest willekeurig iemand uit die iets betekend heeft in Berghem. Van de 'Bekende Berghemnaar' moet wel een geschikte en scherpe foto op internet te vinden zijn. Die personen weten niet dat zij getekend worden. 'Dat klopt, ik werd meteen al aangesproken.Gerard, die nieuwe karikatuur dat ben jij! Ik ging meteen kijken, maar ik twijfelde. Pas bij de 3e tekening met die attributen wist ik zeker dat ik het was'.

Ja Gerard, jij was het en veel plezier er mee. Jij staat nu in ere-gallerij met de andere Bekende Berghemnaren. cvdkarikatuur.nl heeft nu al voor de 26 keer een karikatuur van een 'Bekende Berghemnaar' gemaakt. En zoveel positieve reakties komen er binnen, met deze rubriek gaat Mooiberghem en cvdkarikatuur.nl zeker mee door!