• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oud-berghemnaren gezocht in het buitenland, MooiBerghem-vlaggetje belandt in Portugal!

Mooi Berghem is op zoek naar oud-Berghemnaren die in het buitenland (niet op een vakantieadres) wonen, die hun roots nog niet hebben verloren. Daar is weer op gereageerd, ditmaal vanuit Portugal door Marjan Bredewoud. Sinds 2009 woont zij in Coimbra (Portugal). Ze gaat tegenwoordig als Belle door het leven, wat een afkorting is van haar voormalige artiestennaam

Isabelle. En Gerth is de naam van haar man. Belle Gerth Bredewoud aangenaam! 

'Ik woon in centraal Portugal in de bergen, niet zo ver van Coimbra vandaan, wat de derde grootste stad is van Portugal. Voor ik in Portugal ben gaan wonen heb ik 16 jaar in het centrum van Amsterdam gewoond en daarvoor in Den Bosch en Oss'. En Berghem? Ben je de roots nog niet verloren? 'Nee hoor. Ik zat vroeger op de St. Aloysiusschool en op het Molenveld en woonde aan de Irenelaan in Berghem. Niemand van ons gezin woont er meer, maar mijn moeder is er begraven. Een goede reden om af en toe naar Berghem terug te keren als ik in Nederland ben'.

Dus jij komt nog naar Berghem? 'Jazeker, ik heb er vrienden wonen, die ik graag af en toe terug zie. Dat kan ik allemaal gemakkelijk combineren. In 2017 was er een reunie van schoolverlaters 1979 Berghem en toen ben ik speciaal over komen vliegen vanuit Portugal om de 'kinderen' van de 6e klas nog een keer terug te zien. Het was wel even wennen. Ik herkende bijna niemand meer, maar na een paar praatjes begon het toch weer langzaam te dagen. Ik heb dankzij de reunie weer contact gekregen met een paar leuke mensen waar ik nu af en toe online weer contact mee heb. En wie weet blijft het daar niet bij'.

Maar volg je Berghem nog? 'Ik woon al een tijdje in het buitenland, mijn leven is hier. Maar als er berichten komen die mij persoonlijk aanspreken, dan lees ik het wel op MooiBerghem. Toendertijd met de reunie heb ik alle artikelen en foto's bekeken. Laatst stond er nog een foto op bij 'wie o wie'. De schoolfoto met de hond. Daar sta ik ook op! Dat is leuk om oud-klasgenootjes weer te herkennen'.

Belle, dat is mooi, we plaatsen bij jouw woonplaats een MooiBerghem-vlaggetje! Het gaat je goed in Portugal en hoop jou een keer te zien in ons mooi Berghem! Nog bedankt voor het leuke contact, de roots ben je nog zeker niet verloren...

Woon je,of een familielid/vriend(in), in het buitenland en ben je een oud-Berghemnaar?

Mooi Berghem is op zoek naar oud-Berghemnaren die in het buitenland (niet op een vakantieadres) wonen, hun roots nog niet hebben verloren en die voldoen aan 1 van de volgende punten:

- Jij hebt een Berghemse vlag?

- Volgt Berghem via www.mooiberghem.nl?

Mooi Berghem heeft op de wereldkaart vlaggetjes geplaatst van bovengenoemde locaties. Het Berghemse vlaggetje is er voor als de oud-Berghemnaren de Bergse vlag in bezit hebben en het soms laat 'flapperen'. Een Mooi Berghem-vlaggetje betekent als zij vanuit het buitenland Mooi Berghem volgen.

Laat het dan horen via een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam, woonplaats en informatie of ze Berghem nog volgen? En het liefst kun je een foto bijvoegen als je de Berghemse vlag in bezit heeft! Dan plaatsen we een leuk bericht en de vlaggetjes in jouw land!

wereldkaartBellecoimbra

werldkaartcoimbra