• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oud-berghemnaren gezocht in het buitenland, MooiBerghem-vlaggetje belandt voor 2e keer in Australië!

Mooi Berghem heeft onlangs een oproep geplaatst en is op zoek naar oud-Berghemnaren die in het buitenland (niet op een vakantieadres) wonen, die hun roots nog niet hebben verloren. Daar was meteen op gereageerd door Jim Hoeks vanuit Australië! Maar sterker,, nog een tweede oud-Berghemnaar heeft gereageerd van uit Australië. Dat is zijn zus Jackie Preddy-Hoeks uit Brisbane.

Zijn meisjesnaam was Jacqueline Hoeks (van de Osseweg), dochter van Jan Hoeks (van Dorrus Hoeks van 't Veld) en Jo van Thiel (uit de Harense Steeg). Jo was mede-oprichtster van de Heemkunde en schrijfster van het Bèrgs woordenboek 'Hanna is ut iite vèrrig'.

Jackie vertelt; 'Ik heb nog geen Bergse vlag, maar beloof dat ik volgende keer als ik in Berghem ben er eentje ga halen bij Bloem Berghem! Via de Heemkunde ben ik wel heel veel bezig met Berghem en ik lees www.mooiberghem.nl dagelijks. En omdat wij momenteel 9 uur vooruit lopen op jullie, weet ik meestal de nieuwtjes aan mijn familie in Berghem te vertellen voordat zij het weten!! En mijn boekenkast staat vol met Bèrgse boeken!'. Het blijkt wel dat Jackie nog erg betrokken is met Berghem en het Mooi Berghem-vlaggetje gaat zeker op de wereldkaart geplaatst worden.

'Ik werk momenteel aan een stamboom van geheel Berghem. Van Aalst tot Zummeren en alle namen er tussenin. Als jouw voorouders in Berghem geboren, getrouwd of gestorven zijn, staan ze in mijn 'Boom van Berghem'! Met bijna 33000 namen in de boom staan er van sommige families 11 generaties in en gaan we terug in de tijd tot rond 1600! Heemkundevereniging Berchs-Heem is hiervan op de hoogte en door sommige (ik noem geen namen maar je weet wie je bent) word ik wel eens het 'GBAB' genoemd (Groot Bergs Archief in Brisbane!)'. Dat is een hele klus en 'Boom van Berghem' worden helemaal in Australië uitgezocht. Heel bijzonder is dit!

'In 2017 organiseerde ik een 50-jarige reunie van de St. Josephschool in Berghem, vanuit Australië. Er kwamen maar liefst 50 leeftijdsgenoten opdagen en we hebben geweldig leuke herinneringen opgehaald onder het genot van een of twee drankjes bij Den Dort, naast mijn geboortehuis in de Steeg. Bij datzelfde huis, het stamhuis van de Van Zummerens, organiseerde ik ook in 2017 een Reunie waar 40 nazaten van Knillus Van Zummerens van heinde en verre bij elkaar kwamen'. Dat geeft weer aan dat zij de roots nog zeker niet heeft verloren!

Zij is inderdaad Berghem uit gegaan, maar ze heeft elkaar nooit uit het oog en hart verloren! Jackie of Jacqueline, nog bedankt voor het bijzondere mailtje en tot weerziens in ons mooi Berghem!

Woon je,of een familielid/vriend(in), in het buitenland en ben je een oud-Berghemnaar?

Mooi Berghem is op zoek naar oud-Berghemnaren die in het buitenland (niet op een vakantieadres) wonen, hun roots nog niet hebben verloren en die voldoen aan 1 van de volgende punten:

- Jij hebt een Berghemse vlag?

- Volgt Berghem via www.mooiberghem.nl?

Mooi Berghem heeft op de wereldkaart vlaggetjes geplaatst van bovengenoemde locaties. Het Berghemse vlaggetje is er voor als de oud-Berghemnaren de Bergse vlag in bezit hebben en het soms laat 'flapperen'. Een Mooi Berghem-vlaggetje betekent als zij vanuit het buitenland Mooi Berghem volgen.

Laat het dan horen via een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam, woonplaats en informatie of ze Berghem nog volgen? En het liefst kun je een foto bijvoegen als je de Berghemse vlag in bezit heeft! Dan plaatsen we een leuk bericht en de vlaggetjes in jouw land!

wereldkaartbrisbane

wereldkaartfebr2