• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oud-berghemnaren gezocht in het buitenland, MooiBerghem-vlaggetje belandt in Australië!

Mooi Berghem heeft onlangs een oproep geplaatst en is op zoek naar oud-Berghemnaren die in het buitenland (niet op een vakantieadres) wonen, die hun roots nog niet hebben verloren. Daar is meteen op gereageerd vanuit Australië door Jim Hoeks! Hij is geboren en getogen Berghemmenaar. Sinds 1994 woont hij in Melbourne (Australië). Op de vraag of Jim de roots nog niet vergeten is, antwoord hij: 'Dat ik de band

met Berghem niet vergeten ben, mag blijken uit mijn co-auteurschap van het Bergs Woordenboek en mijn lidmaatschap van het schrijverscollectief Berge dur ut Lint. Ik heb in dat collectief bijdragen geleverd aan de verhalencollecties Vijftig Klurre Bergs en het Bergs Stroateboek'.

Het blijkt wel dat Jim nog erg betrokken is met Berghem. 'Ook heb ik video-bijdragen geleverd aan het actualiteitenevenement 't Lof', geeft hij nog aan.

Dan hoeft Mooiberghem niet te vragen of hij Berghem nog volgt via www.mooiberghem.nl. 'Ik heb de Mooi Berghem-pagina op facebook geliked. Hopelijk kan niets een vlaggetje in Melbourne meer in de weg staan!'. En dat klopt Jim, een Mooi Berghem-vlaggetje is nu geplaatst in Melbourne!

Een van de artikelen die hij voor het boek 'Vijftig Klurre Bergs' heeft geschreven heet 'Een buitenlander in Berghem'. Het beschrijft zijn ervaringen als hij na een aantal jaren weer eens in Berghem kom kijken. Zijn vrouw heeft al talloze verhalen over Berghem gehoord en wil gauw eens komen kijken waar Jim geboren is en zo. Dat zit in de planning. En als Jim komt kijken, dan mag hij meteen naar Bloem Berghem gaan, om een Berghemse vlag te kopen. Dan flappert de Berghemse vlag ook in Melbourne in Australië! Mooi Berghem plaatst dan dat vlaggetje weer op de wereldkaart.

Jim, het gaat je goed in Australië en hoop jou een keer te zien in ons mooi Berghem! Nog bedankt voor het leuke mailtje, de roots ben je nog zeker niet verloren...

Woon je,of een familielid/vriend(in), in het buitenland en ben je een oud-Berghemnaar?

Mooi Berghem is op zoek naar oud-Berghemnaren die in het buitenland (niet op een vakantieadres) wonen, hun roots nog niet hebben verloren en die voldoen aan 1 van de volgende punten:

- Jij hebt een Berghemse vlag?

- Volgt Berghem via www.mooiberghem.nl?

Mooi Berghem heeft op de wereldkaart vlaggetjes geplaatst van bovengenoemde locaties. Het Berghemse vlaggetje is er voor als de oud-Berghemnaren de Bergse vlag in bezit hebben en het soms laat 'flapperen'. Een Mooi Berghem-vlaggetje betekent als zij vanuit het buitenland Mooi Berghem volgen.

Laat het dan horen via een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam, woonplaats en informatie of ze Berghem nog volgen? En het liefst kun je een foto bijvoegen als je de Berghemse vlag in bezit heeft! Dan plaatsen we een leuk bericht en de vlaggetjes in jouw land!

wereldkaartmelbourne

wereldkaartfebr1