• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', kijkje bij 'Ajax van Verlichte Optocht' cv 't Smidje en Cor Ôk

Mooi Berghem plaatste deze week een artikel met de titel, 'heel Berghem bouwt'. De Verlichte optocht komt er over 2,5 week aan, dan gaat voor de 37e keer de oudste Verlichte Optocht van Nederland van start. Vele bouwers lassen, vormen, plakken en schilderen aan hun carnavalswagen. Deze keer zijn we te gast bij carnavalsvereniging 't Smidje en Cor Ôk. Ze bouwen achter Hanex Carwash Berghem in de schuur van Cees van Oosterom.

Cees helpt ook eens graag mee aan de carnavalswagen en CV 't Smidje en Cor Ôk is heel blij dat ze hier kunnen bouwen. Zonder hem, was het heel moeilijk geweest om deze prachtige wagen te maken.

De Berghemse carnavalsvereniging doen al voor de 31e keer mee aan de Verlichte Optocht. In die jaren hebben ze maar liefst 19 keer de 1e prijs gewonnen bij de grote wagens. CV 't Smidje en Cor Ôk is daarmee eigenlijk 'het Ajax van de Verlichte Optocht'. Niemand heeft meer 1e prijzen gewonnen!

Het thema van de Verlichte Carnavalsoptocht van het jaar 2019 is '55 JAAR VOL WONDEREN'. 't Smidje gaat met de 25 meter lange, 4 meter brede en 8 meter hoge carnavalswagen 'de Fabeltjeskrant', met meer dan 10.000 lampjes weer een schitterende en herkenbare wagen laten zien. Wie kent er immers niet de figuren van de Fabeltjeskrant? Van de 60 leden bouwen zo'n 30 leden deze wagen. Het is een hele klus en bewonderenswaardig dat deze gigantische praalwagen in deze schuur is gebouwd. De hele schuur staat vol met koppen, er is bijna geen meter meer tussen het plafond en de muren. Knap staaltje vakwerk!

CV 't Smidje en Cor Ôk heeft in de schuur geen plaats meer voor een eigen kantine. Buiten staat hun eigen 'bouwkeet'. Toen cafe 't Smidje werd gesloopt, haalden zij het 't Smidje-hout er uit en richtte ze daarmee de bouwkeet in. Het ziet er van binnen net zo gezellig uit, als bij uitspanning 't Smidje. Hier hangen ook alle foto's van de praalwagens van hun 30 jaren en ook de medailles van de vierdaagse waar ze iedere jaar met deze keet naar toe gaan.

Veel succes en heel veel plezier CV 't Smidje en Cor Ôk, het wordt weer een fantastische carnavalswagen!

{flickr set=72157705238946711}