• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gouden Knol voor Paul Arts uitgereikt tijdens de pronkzitting

De Gouden Knol is de hoogste onderscheiding binnen Stichting Carnaval Berghem en wordt maximaal 1 keer per carnavalsjaar toegekend aan een vrijwilliger die veel (heeft) betekend voor Berghem in het algemeen en carnaval in het bijzonder. Vrijdagavond 03 februari 2017 is tijdens de jaarlijkse pronkzitting van Stichting Carnaval Berghem deze hoogste onderscheiding uitgereikt door Prins Jasper 1e aan Paul Arts.

Paul speelt binnen Stichting Carnaval Berghem nog steeds een zeer prominente rol, met name binnen de commissie Pronkzitting. Sinds 1998 is hij een zeer gewaardeerd lid van deze commissie en mede door zijn inzet te toewijding is de Pronkzitting uitgegroeid tot het mega spektakel wat het op dit moment is.

Paul is zijn carrière binnen Stichting Carnaval begonnen in 1997 als lid van de Raad van Elf en is in totaal 8 jaar raadslid geweest. Zijn vrouw Jeanne was in die periode begeleidster van de Sticarda’s en zijn dochter Lin danste in die periode bij de Sticarda’s.

Naast de commissie Pronkzitting is Paul ook lid geweest van de commissie Openbare Verkoop van 2001 tot en met 2010 en nog steeds kan deze commissie als sponsor een beroep op hem doen.

Paul is jarenlang wagenbouwer geweest bij C.V. “Ut Hiël Kêts Werruk” die zeker niet onverdienstelijk meedoen aan Dé verlichte Optocht. Niet ongenoemd mag blijven dat Paul in 2005, samen met Lenie Kappen het boerenbruidspaar vormde.

Buiten en naast de Carnaval heeft Paul jarenlang in de organisatie gezeten van de Kindervakantieweek. Paul was altijd samen met Jeanne met de caravan de hele week in de hei op het Kindervakantieweekterrein.

Die Berghemse heide is sowieso bijzonder voor Paul. Naast het feit dat hij min of meer in het bos woont is Paul al jaren op vrijwillige basis opzichter in de bossen van Herperduin.

Nooit zal een vereniging, club of organisatietevergeefs een beroep op hem doen. Of het nu gaat om het ter beschikking stellen van hulpmaterialen of een financiële bijdrage, Paul geeft altijd thuis. Dat Paul een groot hart heeft voor het Berghemse Verenigingsleven en de Berghemse Gemeenschap is duidelijk.

In het dagelijks leven heeft Paul zijn eigen bedrijf dat is gespecialiseerd in personele dienstverlening en detachering van technisch personeel voor infrastructurele werkzaamheden.

Stichting Carnaval Berghem is trots op een man als Paul Arts in haar midden. De Gouden Knol is dan ook meer dan terecht. Paul, Jeanne, kinderen en kleinkinderen: Proficiat!

goudenknolpaul2017

Foto's Mooi Berghem in beeld

{flickr set=72157679839935346}