• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwe steek carnavalsmonument geplaatst, vrijdag inzegening door kapelaan Renders!

Bijna twee jaar geleden is het dat het Carnavalsmonument bij de Berchplaets onthuld werd door Stichting Carnaval Berghem, wat ze hadden gekregen ter ere van hun 55 jarig jubileum in 2019. De laatste tijd ging het hard achteruit met de staat van het jubileum, en dan met name de houten ‘steek’. Het wisselende, vaak onstuimige weer had dus zijn greep op de ‘steek’ te pakken. Dit was voor de Commissie reden om de koppen bij elkaar

te ‘steken’. De Commissie, die sinds 2019 actief is, bestaat uit leden van de Club van Oud Prinsen en uit leden van Dé Adjudanten.

Na een aantal bijeenkomsten waren we het er over eens dat we een ‘steek’ moesten maken die onderhoudsvriendelijker is dan de ‘steek’ die we hadden. We kozen een plaatmateriaal welke door specialisten goed te bewerken is. Net zoals de vorige ‘steek’ heeft de Commissie het bedrijf Van Oort Bouw & Onderhoud bereid gevonden om de logo’s en teksten in deze onderhoudsvriendelijke plaat te bewerken.

Nadat dit gereed was kon de Commissie aan de slag om de nieuwe steek weer op te bouwen. Pas nadat iedereen 100% tevreden was hebben we besloten om de steek afgelopen woensdag weer terug te plaatsen op zijn inmiddels vertrouwde plek, én net op tijd voor het nieuwe aankomende Carnavalsweekend! Op vrijdag zal, na de Carnavalsmis, Kapelaan Renders het monument dan ook weer zegenen en alle Knollen en Knollinnen van het Knollenrijk een ‘spetterende’ Carnaval toe wensen.

Wij hopen dat alle inwoners van het Knollenrijk bij het zien van het Carnavalsmonument zullen terug denken aan alle mooie momenten die ze met Carnaval gehad hebben maar zeker ook terug zullen denken aan al die Knollen en Knollinnen die in loop van de jaren van ons zijn heen gegaan!

Een fijne Carnaval toegewenst!

Namens,
Club van Oud Prinsen
én
Dé Adjudanten