• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Verrassing voor Bloem Berghem, vrachtwagen vol zand gekiept bij zijn bekende winkel!

Het Bergse carnavals-seizoen trapt vandaag af bij de Merx tijdens 11/11! De hele dag door zal van allerlei carnavalsactiviteiten en artiesten de revue passeren. Maar er was op de 11e van de 11e om 11 over 11 nog iets speciaals gebeurd in de Pastoor van Teteringstraat. Een vrachtwagen vol met zand kiepte het zand voor winkel van Bloem Berghem! Dat was een echte verrassing. Waar had Hennie Bloem dit aan te danken?

De 'daders' Harm Theunisse en Pascal v.d. Camp kwamen snel ter plaatse. Ze hadden laatst bij de openbare verkoop van Stichting Carnaval Berghem eindelijk een kavel gekocht. Hennie maakte de kavels veel te duur door steeds de kavels te overbieden. Harm en Pascal hadden daarom weinig kavels kunnen bemachtigen. Maar deze wel! Ze mochten bij iemand die je niet mag, een kub zand laten storten. Ze waren heel blij met deze unieke kavel! 'Maak je borst maar nat', zeiden de mannen tegen Hennie Bloem. 'Deze vrachtwagen met zand is voor jou!'.

En die woorden maakten ze waar. Vanmorgen om 11 over 11 werd het zand voor de winkel van Bloem gekiept! Omdat de kavel is gekocht bij de openbare verkoop en vandaag gaat de carnaval  in het Knollenrijk van start, dachten Harm en Pascal er een 'carnavals revanche' van te maken. En die 'carnavals revanche'  is zeker geslaagd! Ze hopen dat Stichting Carnaval Berghem van deze kavel 'Unne kuud zand gestort, be iemand die ge nie meugt' een traditie-kavel maakt en dat deze bijzondere kavel ieder jaar wordt uitgegeven!

Hennie Bloem zag de humor er wel van in. Hij pakt van de week een emmertje, een schepje en een kruiwagen, dat is de berg met zand snel weer weg! Samen met de daders dronk hij een bakkie koffie en aten zij een lekkere worstenbroodje. Eind goed, al goed!