• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', final touches met steek en wietstok van grootvorst en adje bij 'Leeku's en de Veegers'

Voor de laatste keer gaat Mooi Berghem een kijkje nemen voor de rubriek 'Heel Berghem bouwt' in 't Gement bij 'Leeku's en de Veegers'. Hier zijn we vorig jaar ook al geweest, maar we brengen nu een speciaal bezoekje omdat 'Leeku's en de Veegers' de hofleverancier van CV de Centrumknollen is en grootvorst Maarten en adjudant Leo levert. En speciaal is het zeker geworden...

'Leeku's en de Veegers' bouwt al weer voor de 23e keer hun carnavalswagen en vieren dit jaar hun 22-jarig bestaan? Vreemd he, maar het klopt toch echt! Adjudant Leo heeft de boeken opengeslagen en heeft alles nog eventjes gecontroleerd. 'Klopt precies, we bestaan 22jaar en doen voor de 23e keer mee'.

In de schuur bij Leo van der Wielen bouwt deze gezellige carnavalsgroep al jaren hun carnavalswagen. En de prachtige wagen is al bijna klaar! Op deze bijzondere 'bouwavond' werd voor de laatste keer geschilderd en de 'final touches' met de verlichting. Dit deden grootvorst Maarten en adjudant Leo in stijl, met de steek op, de cape en de wietstok! Met precisie werden de laatste handelingen gezamelijk uitgevoerd. Het was een mooi gezicht om deze 'werklieden' met de steken op, te zien verven!

Ja, mooi en iets ludieks, daar staat 'Leeku's en de Veegers' bekend om. Ze proberen vaak net iets anders te doen als de rest. Met de slagzin 'Oefen met de Leeku's mee voor Zandvoort aan zee' , wordt bij deze verlichte optocht een pitstop uitgevoerd! Let zondag 23 februari maar goed op en kijk naar nummer 14 in de categorie 'mini wagens'. 

'Leeku's en de Veegers' heeft nu nog 15 leden. Nou, misschien is wel een nieuw lid in aantocht, maar dat is nog in het ongewisse. Maar cv 'Leeku's en de Veegers' doet er alles aan, om het 16e lid te verwelkomen. Zij hebben bij deze carnaval een 'jonge en knappe lid' opgegeven bij de blind-date activiteit bij de Merx. Wie weet gaan de Leeku's wel met 16 personen de polonaise lopen?

Gezelligheid en plezier maken, dat heeft Mooi Berghem deze avond weer ervaren. Er werd flink gelachen en gedold, tussen het verven door. Na de 'final touches' werd er een Bergs biertje gepakt en werden de spullen en de werkkleding in de kliko gegooid. Na iedere 'bouwavond' wordt er afgesloten in de prachtige kroeg van Leo. Met een pilske worden de laatste details nog besproken en kijkend naar de mooie trofee 'cafe 't Wieleke' wat grootvorst Maarten en adjudant Leo van cv de Centrumknollen hebben gekregen. Het kan zo maar zijn, dat dit het laatste is, wat ze hebben ontvangen van de jongens van de Merx...