• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport 6 bereikt de halve finale van het bekertoernooi!

Dinsdagavond stond de kwartfinale van de KNVB-districtstoernooi gepland en hierin streden Berghem Sport 6 en HVCH 15 uit Heesch voor een plek in de halve finale. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Sportpark de Braaken en klokslag 19:30 uur liet scheidsrechter Hendriks het eerste fluitsignaal horen. Met een mooi, vol en snerpend geluid zet hij de wedstrijd in gang. In de openingsfase was het balbezit vooral voor Berghem Sport en werd er zorgvuldig gezocht naar

openingen in de solide verdediging van HVCH. In de 15de minuut resulteerde deze zoektocht in de eerste grote kans voor Berghem Sport, maar helaas stond het vizier niet op scherp.

Berghem Sport bleef in het restant van de eerste helft veelvuldig balbezit houden en HVCH probeerde vanuit de counter gevaarlijk te worden. Deze tactiek zorgde voor weinig kansen aan de kant van HVCH. Berghem Sport daarentegen kreeg enkele grote mogelijkheden, maar deze werden allemaal vakkundig om zeep geholpen. Zodoende leek HVCH met de welbekende brilstand de rust te halen, echter deelde Berghem Sport in de blessuretijd een psychologische dreun uit. Richard Vink rondde een fraaie aanval vakkundig af en zodoende kon Berghem Sport met een verdiende 0-1 ruststand de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft begon waar de eerste helft was geëindigd, met balbezit voor Berghem Sport. In de 50ste minuut zette Berghem Sport dit overwicht om in een 0-2 voorsprong. Ditmaal was het Remco Ballegooij die de keeper in twee pogingen wist te verschalken. Na de 0-2 ging HVCH op zoek naar de aansluitingstreffer en dit zorgde voor meer ruimte voor Berghem Sport. In deze fase kregen beide ploegen mogelijkheden, maar het was vooral Berghem Sport dat verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor bleef HVCH strijden voor de laatste strohalm en dit konden ze in de laatste 10 minuten zelfs met een man meer doen na een gele kaart aan de kant van Berghem Sport. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

Berghem Sport 6 schakelt door deze 0-2 overwinning voor de vierde achtereenvolgende ronde een team van HVCH uit. Hiermee evenaren ze hun prestatie van vorig seizoen en bereiken wederom de halve finale van het bekertoernooi!