• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Mevrouw Nicla Smits Brouwer ontvangt koninklijke onderscheiding

Vandaag werden traditiegetrouw de personen bekend gemaakte die dit jaar een koninklijke onderscheiding krijgen. Zij worden vandaag op het gemeentehuis feestelijk ontvangen met familie en vrienden, en zullen morgen uiteraard aanwezig zijn bij de opening van de koningsdag. Ook in Berghem valt dit jaar een prachtige onderscheding. Mevrouw Nicla Smit Brouwer ontvangt een onderscheding: Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar inzet op vele vlakken.

 Decorandus ontplooit de volgende activiteiten:

- Lid van de provinciale projecten Vrouwen Oriënteren zich in de Samenleving (VOS) en vrijwilliger bij een lokale afdeling van Vrouwen van Nu. Betrokkene gaf cursussen ter bevordering van de bewustwording en emancipatie van huisvrouwen. Na beëindiging van het VOS-project bleef zij actief door verschillende cursussen te geven. Momenteel begeleidt zij een leesclub.

- Bestuurslid van Stichting ‘Vrienden van de Wilberthof’ te Berghem. De Wilberthof is een verzorgingshuis. Betrokkene zette zich o.a. in voor de jaarlijkse braderie.

- Bestuurslid van TV Berghem. Betrokkene is hoofd secretariaat van de lokale omroep TV Berghem. Daarnaast verzorgt zij de planning van de overige vrijwilligers.

- Medeoprichter en vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Berghem. Betrokkene heeft een vluchtelingenwerkgroep opgericht. Zij zorgde ervoor dat de vrijwilligers van de werkgroep scholing en training kregen. Ook onderhield zij contact met het Regiokantoor in Den Bosch en liet zij zich door advocaten informeren over de juridische aspecten.

Wij feleiciteren haar met deze prachtige onderscheiding. Van harte !!!